Κόσμος

Παραιτήθηκε η ηγεσία των Πρασίνων στη Γερμανία – Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοι

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη (25.09.24) το προεδρείο των Πρασίνων, στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν οι απερχόμενοι πλέον συμπρόεδροι Ρικάρντα Λανγκ και Όμιντ Νουριπούρ, έπειτα από το καταστροφικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Βρανδεμβούργο.

«Είναι καιρός για νέα χέρια», δήλωσαν στην παραίτησή τους οι δύο πολιτικοί και παρέπεμψαν στο συνέδριο του Νοεμβρίου για την εκλογή νέας ηγεσίας στους Πράσινους.

Ο κ. Νουριπούρ αιτιολόγησε την απόφαση της ηγεσίας αναφερόμενος στο καταστροφικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Βρανδεμβούργου, όπου οι Πράσινοι έμειναν εκτός κοινοβουλίου. Το ίδιο συνέβη στις αρχές του μήνα και στην Θουριγγία.

Οι Πράσινοι βρίσκονται «στην χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας» τους, τόνισε ο ίδιος. Στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα περιορίζεται για πρώτη φορά σε μονοψήφια ποσοστά έπειτα από επτά χρόνια.

Η ιστοσελίδα «Table.Media» αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους της σημερινής ηγεσίας την υφυπουργό Οικονομίας Φραντσίσκα Μπράτνερ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Φέλιξ Μπάναστσακ.

To άρθρο Παραιτήθηκε η ηγεσία των Πρασίνων στη Γερμανία – Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 12:34:48

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button