Πολιτική

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής: «Η Ευρώπη να μην εξαρτάται από τρίτους»

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρεται στο αμυντικό ζήτημα, επαναφέροντας ουσιαστικά την πρόταση που είχαν καταθέσει μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ για την ενιαία αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας και ότι θα πρέπει να ενισχύσει και να αναβαθμίσει την προστασία της ΕΕ.

«Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της ΕΕ»

Επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μία συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα πάνω σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους. Οτιδήποτε λιγότερο στέλνει το λάθος μήνυμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν συμφωνήσει να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για 2,5 χρόνια ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Ευελπιστώ, είπε ο πρωθυπουργός ότι «οι επιλογές θα γίνουν αποδεκτές από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ακολουθήσει η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 19:00:00

Back to top button