Ελλάδα

Παπαστεργίου: Και τώρα κλήσεις σε πραγματικό χρόνο στο κινητό του οδηγού

Την αποστολή κλήσης για τροχαία παράβαση σε πραγματικό χρόνο -τη στιγμή δηλ. που γίνεται η παράβαση- χάρη σε ένα νέο «έξυπνο» πληφοροριακό σύστημα που θα προστεθεί στο  ενιαίο κέντρο διαχείρισης των καμερών κυκλοφορίας, προανήγγειλε σε συνέντευξή στου στην τηλερόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, σήμερα υπάρχουν κλήσεις που μπορεί να φθάσουν στον αποδέκτη τους ακόμη και μετά από 5 ή 10 χρόνια, εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας βεβαίωσης-μεταβίβασης από την Τροχαία στους Δήμους που ακολουθείται.

Οπότε το ζητούμενο είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας και πλέον αυτό που εξετάζεται, είναι η δυνατότητα «να έρχεται την ίδια ώρα της παράβασης ένα μήνυμα στο κινητό του χρήστη ότι ελέγχεται για παράβαση, και μόλις η Τροχαία το τσεκάρει, η βεβαίωση να έρχεται αυτομάτως στη θυρίδα του οδηγού».

«Ολες οι κλήσεις θα μπορούν να αμφισβητηθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ζητήσουν και τη φωτογραφία που αποδεικνύει την παράβαση», σημείωσε ο υπουργός, ενώ αντίστοιχα θα δίνεται η δυνατότητα «να πληρώσει και ψηφιακά», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Οι νέες κάμερες που θα μπουν (388 νέες κάμερες που έχουν δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, 12 κάμερες του ΟΑΣΑ και 17 της Αττικής Οδού) θα πρέπει να διασυνδεθούν στο νέο πληροφοριακό σύστημα.

«Δεν θα χρειάζεται να πάει κάποιοις υπάλληλος με ένα στικάκι να κατεβάζει τις φωτογραφίες», αφού αυτό θα γίνεται αυτόματα, διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου. Τη συντήρηση και λειτουργία των καμερών θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία και το ενιαίο πληροφοριακό σύστημα θα είναι επιφορτισμένο με την αποστολή των κλήσεων.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 16:12:56

Back to top button