Κόσμος

Πανζουρλισμός στην όπερα του Σίδνεϊ για τον βασιλιά Κάρολο και δεύτερο φραστικό επεισόδιο

Η περιοδεία του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα στην Αυστραλία ολοκληρώνεται καθώς αύριο Τετάρτη (23.10.2024) το ζευγάρι θα αναχωρήσει με προορισμό τις νήσους Σαμόα.

Το ταξίδι του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία, μαζί με την σύζυγό του Καμίλα, είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Για τον λόγο αυτό έχει μαζί τους δύο γιατρούς αλλά και βασιλικό αίμα για παν ενδεχόμενο, ενώ έχει διακόψει για 11 μέρες την θεραπεία του για τον καρκίνο, όσο δηλαδή θα διαρκέσει και το ταξίδι του, με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του. 

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν το εμβληματικό κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ. Περίπου 10.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την όπερα του Σίδνεϊ για να δουν από κοντά τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Με σημαίες, στέμματα, πλακάτ που έγραφαν «Ο βασιλιάς μου» ή «Σ’ αγαπάμε Κάρολε», μία κυρία έφερε ακόμη και τη γάτα της. Ο κόσμος περίμενε να δει από κοντά το βασιλικό ζεύγος την τελευταία μέρα της περιοδείας στην Αυστραλία.

Ο 75χρονος μονάρχης και η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα χαιρέτησαν δια χειραψίας πολλά άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ πόζαραν για μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί με μαθητές μπροστά στην όπερα του Σίδνεϊ.

Chris Jackson/Pool via REUTERS Victoria Jones/Pool via REUTERS Chris Jackson/Pool via REUTERS Chris Jackson/Pool via REUTERS Chris Jackson/Pool via REUTERS Chris Jackson/Pool via REUTERS
Ωστόσο, υπήρξε κι ένα απρόοπτο. Ο ακτιβιστής Wayne Wharton συνελήφθη στην Όπερα του Σίδνεϊ, ενώ κόσμος περίμενε να δει το βασιλικό ζεύγος την τελευταία μέρα της περιοδείας στην Αυστραλία.

Ο ακτιβιστής ιθαγενών από το Μπρίσμπεϊν, συνελήφθη αφού φώναξε αντιβασιλικά συνθήματα και αρνήθηκε την εντολή της αστυνομίας να απομακρυνθεί από το σημείο.

Αυτή ήταν η δεύτερη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο βασιλιάς Κάρολος.

Τη Δευτέρα (21.10.2024) ο Κάρολος είχε δεχθεί λεκτική επίθεση μέσα στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο από την 51χρονη ανεξάρτητη ιθαγενή γερουσιαστή Λίντια Θορπ, η οποία φώναξε στον Βρετανό μονάρχη:

«Δεν είσαι βασιλιάς μου. Δώστε μας τη γη μας πίσω. Δώστε μας ό,τι μας κλέψατε – τα οστά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τον λαό μας. Καταστρέψατε τη γη μας. Δώστε μας μια συνθήκη. Θέλουμε μια συνθήκη σε αυτή τη χώρα. Είσαι γενοκτόνος».

Η ίδια, καθώς την απομάκρυναν από την αίθουσα οι άνδρες της ασφάλειας ακούστηκε να φωνάζει: «γ@@ώ την αποικία». 

Η επίσκεψη σε κλινική για το μελάνωμα στο Σίδνεϊ 

O βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε σήμερα μια κλινική για τον καρκίνο του δέρματος στο Σίδνεϊ, όπου συναντήθηκε με επιζήσαντες της νόσου και με ερευνητές που εργάζονται πάνω σε θεραπείες για τον καρκίνο.

Η επίσκεψη στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο για το Μελάνωμα είναι μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Καρόλου στη χώρα, όπου βρίσκεται με επίσημη ιδιότητα για 16η φορά. 

Δεν έγινε καμία αναφορά στον καρκίνο από τον οποίο πάσχει ο ίδιος ο Βρετανός βασιλιάς κατά την επίσκεψή του στην κλινική. Εκεί ο Κάρολος συναντήθηκε με τον επιζώντα του μελανώματος Άνταμ Μπράουν και την οικογένειά του. Οι γιατροί είχαν δώσει 12 μήνες ζωής στον Μπράουν όταν διαγνώστηκε το 2015.

Victoria Jones/Pool via REUTERS Victoria Jones/Pool via REUTERS Victoria Jones/Pool via REUTERS Victoria Jones/Pool via REUTERS

Μαζί με τη σύζυγό του Κρίστι, ο Μπράουν σύστησε στον Κάρολο τα δύο τους παιδιά, τα «θαύματά» τους, όπως τα χαρακτήρισε.

Ο Κάρολος τον συνεχάρη και αστειεύτηκε λέγοντας ότι διερωτάται πώς τα παιδιά συναντήθηκαν μαζί του στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ο Κάρολος συναντήθηκε επίσης και με τον διάσημο ερευνητή-ογκολόγο για το μελάνωμα και επιζώντα καρκίνου του εγκεφάλου Ρίτσαρντ Σκόιλερ, ο οποίος διαγνώστηκε με αυτή τη μορφή της νόσου τον περασμένο χρόνο και υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση του είδους στον κόσμο και σήμερα ο καρκίνος του βρίσκεται σε ύφεση.

Μαζί με τον Σκόιλερ βρισκόταν και η συνάδελφός του ερευνήτρια Τζορτζίνα Λονγκ. Και οι δύο βραβεύτηκαν τον Ιανουάριο ως «Αυστραλοί της Χρονιάς» για την έρευνά τους στις διάφορες μορφές μελανώματος.

Νωρίτερα σήμερα ο Κάρολος συναντήθηκε με ηλικιωμένους αυτόχθονες στο κέντρο της πόλης Ρέντφερν, στη «Μέκκα» του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων των Αβοριγίνων.

Ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ολοκληρώνουν τη σημερινή ημέρα με επιθεώρηση του στόλου του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

To άρθρο Πανζουρλισμός στην όπερα του Σίδνεϊ για τον βασιλιά Κάρολο και δεύτερο φραστικό επεισόδιο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 14:41:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button