Ελλάδα

Πανελλήνιες 2024: Πώς και πού θα δείτε τις βαθμολογίες – Τι γίνεται με τα SMS στα κινητά

Με τρεις τρόπους μπορούν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων τις βαθμολογικές τους επιδόσεις. 

Στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια αναρτήθηκαν οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες των μαθητών και των μαθητριών. Σε αυτές αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων και τα βαθμολογικά τους στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπρορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr/,πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσο για εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση για να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα, αυτοί θα λάβουν τη βαθμολογία τους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Υποβολή μηχανογραφικού

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής των των δυο μηχανογραφικών δελτίων: το ένα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και το δεύτερο, το λεγόμενο «Παράλληλο Μηχανογραφικό» για την εισαγωγή στις δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό τους και να δηλώσουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου) στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 12:46:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button