Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Ο αγγλικός «εφιάλτης», τα ανεξήγητα του Ντιέγκο Αλόνσο και η υπομονή του κόσμου που έχει εξαντληθεί

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι μια… μπερδεμένη κατάσταση. Η τραγική του εμφάνιση κόντρα στην Τσέλσι το επιβεβαίωσε, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να έχει βάλει τη “σφραγίδα” του. Το ματς με τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, ίσως κρίνει πολλά.

Όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Μετά από ένα “καυτό” μετεγγραφικό καλοκαίρι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να βάζει στο “τιμόνι” τον Ντιέγκο Αλόνσο και να ρίχνει στην αγορά ένα ποσό που ξεπέρασε τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ, το “τριφύλλι| δείχνει να μην έχει… πλάνο, “ενέργεια”, αλλά και ενδιαφέρον!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού προσπαθεί να στηρίξει την ομάδα, αλλά παράλληλα δεν ξέρει πως να αντιδράσει, με όσα βλέπει στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας αρκετές φορές αμηχανία. Τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να κάνει πειραματισμούς και ροτέισον, ακόμα και σε αυτό το “μεγάλο” παιχνίδι, με την πρόφαση πως πρέπει να διαχειριστεί όλα τα ματς.

Κόντρα στην Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με μια ενδεκάδα χωρίς τα μεγάλα “αστέρια” της. Τετέ και Πελίστρι μπήκαν στα μέσα της επανάληψης. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά στο “τριφύλλι” δεν ξεκίνησαν κόντρα στον πιο δύσκολο αντίπαλο!

Η Τσέλσι δεν έπαιξε στο ΟΑΚΑ με την βασική της ενδεκάδα, κατέβασε “στροφές” στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι έδειξε πολλά επίπεδα καλύτερη, κόντρα σε μια ομάδα που έβγαλε “νεύρο” μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα. Κανείς δεν περίμενε, ο Παναθηναϊκός να νικήσει τους Λονδρέζους. Αυτό όμως που είδαμε… απλά έδιωξε τον κόσμο! Τον αγανάκτησε.

Σίγουρα, το “σοκ” που έχει δεχθεί ο οργανισμός “Παναθηναϊκός”, από το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι τεράστιο. Απ’ την άλλη, μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League και αρκετά ευρωπαϊκά παιχνίδια, το “τριφύλλι” δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα. Αυτά που.. υποσχέθηκε ο Ντιέγκο Αλόνσο από την αρχή της σεζόν δεν εμφανίζονται πουθενά.

Τι είδαμε; Βαθιές μπαλιές προς τον Ιωαννίδη και “μάχες” του Έλληνα επιθετικού, για να “αναστήσει” την ομάδα, μέχρι τον τραυματισμό του. Ελάχιστη στήριξη, κάτι που φάνηκε και στο ντέρμπι, στην έδρα της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, ο Τάσος Μπακασέτας του “τριφυλλιού” δεν μπορεί με τίποτα να βγάλει την ηγετική προσωπικότητα που εμφανίζει στην Εθνική Ελλάδας. Κάτι που επίσης δείχνει πως… κάτι πάει λάθος στο χώρο του κέντρου και μεσοεπιθετικά και στον τρόπο διαχείρισής του.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η υπόθεση Βαγιαννίδη και η προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του Έλληνα μπακ. Στον “πάγο” για αρκετές ημέρες και ξαφνική επιστροφή, τώρα που υπάρχει πρόβλημα στα μπακ. Και αναπληρωματικός, πίσω από τοκ Κώτσιρα.

Το να μηδενίζει κανείς τα πάντα, ποτέ δεν είναι σωστό για μια ομάδα. Δεν φέρνει ήρεμη σκέψη και δεν βοηθάει να βγει το σωστό συμπέρασμα κι έτσι να υπάρξει βελτίωση. Όταν όμως ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα -μέχρι και με τις δηλώσεις που κάνει- και στέλνει στα “κάγκελα” τους οπαδούς της ομάδας, τότε η υπομονή εξαντλείτε.

Μένει πλέον να φανεί, εάν η “κλεψύδρα” έχει αδειάσει για τον Ντιέγκο Αλόνσο, αφού τα… ουρλιαχτά για την απόλυσή του έχουν ισχυροποιηθεί υπερβολικά. Το ματς με τον Άρη βρίσκεται προ των πυλών και εκεί δεν αποκλείεται να κριθεί το μέλλον του. Όσο κι αν ο Ουρουγουανός προπονητής πιστεύει ότι η δουλειά του θα πρέπει να κριθεί στο τέλος της, ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ από τους Θεσσαλονικείς (ο πρωτοπόρους της Super League) ίσως και να είναι το “χτύπημα” που θα φλερει ακόμα πιο έντονες αποδοκιμασίες και την αλλαγή.

Θυμίζουμε, ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, επειδή είχε πιάσει “ταβάνι”!

To άρθρο Παναθηναϊκός: Ο αγγλικός «εφιάλτης», τα ανεξήγητα του Ντιέγκο Αλόνσο και η υπομονή του κόσμου που έχει εξαντληθεί δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 09:56:00

Back to top button