Αθλητικά

Παναγιώτα Κούζιλου: «Δικαίωση για μένα το χρυσό μετάλλιο – όνειρο η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα»

Η ελληνική πυγμαχία πιστοποίησε την ανοδική της πορεία με την επιτυχία της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ‘Youth Men and Women’ που έγινε στην Κροατία το διάστημα από 2 ως 15 Απριλίου. Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε 4 μετάλλια: ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα. Επίσης, πέντε αθλητές μας πλασαρίστηκαν στην 5η θέση. Στο ..gr μίλησε η ‘χρυσή’ Παναγιώτα Κούζιλου που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σημειώνοντας στον τελικό μια φοβερή εμφάνιση σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Πώς αισθάνεσαι μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου;

Είναι μια δικαίωση για μένα. Οι αθλητές κάνουμε πολύ σκληρή προπόνηση και στερούμαστε καθημερινές χαρές και χρόνο με τους φίλους. Αλλά η νίκη είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειες και τις θυσίες. Ήθελα το χρυσό και για να το αφιερώσω στον προπονητή μου  Βαγγέλη Παπουτσάκη που την ημέρα του τελικού είχε τα γενέθλια του.

Πώς ήταν για σένα να ακούσεις στο βάθρο τον εθνικό ύμνο;

Ήταν μια πραγματικά συγκινητική στιγμή. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Ανατρίχιασα.

Σε παρακολούθησαν και δικοί σου άνθρωποι από την κερκίδα;

Η οικογένειά μου δεν ήταν εκεί αλλά με παρακολουθούσαν οι συναθλητές μου τους οποίους τους θεωρώ οικογένεια. Με τα παιδιά είμαστε μια ωραία ομάδα, έχουμε πού καλό κλίμα μεταξύ μας. Μείναμε όλοι μαζί στην Κροατία 12 μέρες, συναθλητές και προπονητές. Στην επιστροφή, στο αεροδρόμιο ήταν εκεί και οι γονείς μου αλλά και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο κύριος Μαριόλης, ο οποίος μας υποδέχτηκε και μοίρασε λουλούδια σε όλους τους αθλητές. 

Το ότι κέρδισες στον τελικό την Κροάτισσα πυγμάχο μέσα στην έδρα της δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη σου;

Σίγουρα παίζει ρόλο η έδρα γιατί πολλές φορές αυτό φέρνει την εύνοια των κριτών. Όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε γηπεδούχο χρειάζεται σίγουρα περισσότερη προσπάθεια και τεχνική, γιατί πρέπει να διεκδικήσεις την προσοχή των κριτών. Πρέπει να τους εντυπωσιάσεις. 

Και τα τέσσερα μετάλλια τα πήραν κορίτσια. Είναι τελικά σε άνοδο η γυναικεία πυγμαχία…

Είχε παρεξηγηθεί η πυγμαχία, ότι ήταν ένα άθλημα μόνο για άντρες. Εμείς με τις επιτυχίες μας αλλάξαμε αυτή την οπτική. Οι επιτυχίες οφείλονται στο ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλους: Από τους προπονητές, τους αθλητές και από την ομοσπονδία που μας στηρίζει.

Τι θα έλεγες σε μια κοπέλα που θα το σκεφτόταν να ασχοληθεί με την πυγμαχία;

Η πυγμαχία δεν είναι βάρβαρο σπορ. Δεν πρόκειται απλά για ‘’ξύλο’’ αλλά για ένα άθλημα με τεχνική. Θα έλεγα σε μια κοπέλα να ακολουθήσει την πυγμαχία ή μια πολεμική τέχνη γιατί θα αναπτύξει γνώσεις και θα μπορεί να προστατεύει τον εαυτό της. 

Σαν αθλήτρια, τι ονειρεύεσαι;

Θέλω όταν θα έρθει η στιγμή να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για να βρεθώ όμως εκεί πρέπει να περάσω κάποια εμπόδια όπως είναι το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

 Έχεις κοντά κάποιους σημαντικούς αγώνες;

Δεν έχω σημαντικούς αγώνες τώρα, αφού αυτοί ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο. Δουλεύω όμως για να μη μείνω στάσιμη και να μάθω καινούρια πράγματα. Συνεχίζω με πείσμα για να πετύχω κάτι καλύτερο.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-18 09:20:16

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button