Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Επιγραφές Βraille και οδηγοί όδευσης στο ΕΣΥ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δημήτρη Σηφάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις υγειονομικές δομές της χώρας, καθώς και η προώθηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, επισημαίνοντας πως «η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει την ευθύνη μας να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την ισότητα στην περίθαλψη των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας συνεχώς τις υγειονομικές δομές ώστε να είναι προσβάσιμες και φιλικές προς όλους» ενώ συμπλήρωσε πως «στον τομέα της προσβασιμότητας έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά σίγουρα μπορούμε να οργανώσουμε περισσότερα από εδώ και πέρα για τα άτομα με οπτική αναπηρία όπως οι επιγραφές με το σύστημα braile αλλά και οδηγούς όδευσης για την καλύτερη πρόσβαση στις μονάδες υγείας της χώρας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Δημήτρης Σηφάκης δήλωσε «Η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τα άτομα με οπτική αναπηρία, γιατί σηματοδοτεί την ανεξαρτησία των ατόμων αυτών.

Έχουν γίνει παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια στα νοσοκομεία της χώρας μας και συνεχίζονται, όπως μας ενημέρωσε και ο Υφυπουργός, με την κατασκευή νέων νοσοκομείων που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κάθε μορφής αναπηρία.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως η αναβάθμιση των υποδομών, η παροχή κατάλληλου εξοπλισμού, και η επιμόρφωση του προσωπικού, με στόχο την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική και άλλες αναπηρίες.

Η σημερινή επίσκεψη υπογραμμίζει τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει έμπρακτα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και να ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 14:38:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button