Auto

Παίρνει μπρος το πρώτο ηλεκτρικό της Ferrari

Το νέο E-building (όπως ονομάζεται) της Ferrari στο Μαρανέλο είναι γεγονός. Η ολοκαίνουρια εγκατάσταση της εταιρείας εγκαινιάστηκε και εκεί προβλέπεται να λαμβάνει χώρα η παραγωγή των επόμενών της supercar, αλλά και του πρώτου της ηλεκτρικού hypercar.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Το νέο κτίριο είναι ενσωματωμένο στο εργοστάσιο του Μαρανέλο και είναι 42.500 τ.μ.



Σύμφωνα με τη Ferrari, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μεγιστοποιεί την ευελιξία της παραγωγής. Εκεί θα παράγονται τα νέα supercar (είτε υβριδικά είτε αμιγώς βενζινοκίνητα), αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας.

Η παραγωγή στη νέα εγκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2025, αρχής γενομένης με την Purosangue και την SF90.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, η Ferrari τόνισε ότι μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες και άξονες θα είναι όλα αποκλειστικά δικής της παραγωγής, θα παράγονται στο E-building και ως οφείλουν, θα διαφοροποιούνται από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά.



Η απόφαση της ιταλικής εταιρείας να κατασκευάζει και να παράγει δικές της μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες δεικνύει την πρόθεσή της να είναι ανεξάρτητη, έχοντας πλήρη έλεγχο των προϊόντων της.

Επίσης, τη νέα εγκατάσταση θα συντελούν περίπου 300 υπάλληλοι, με την εκπαίδευσή τους να έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Διότι σύμφωνα με τη Ferrari, είναι υψίστης σημασίας οι μηχανικοί να έχουν πλήρη γνώση των απαιτήσεων παραγωγής ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών.



Η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν τίποτα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της hypercar. Σύμφωνα με το Reuters πάντως, η τιμή του θα ξεκινάει από τις 500.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 09:45:56

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button