Κόσμος

Πέστο: Ο πιγκουίνος που έγινε viral λόγω των… κιλών του

Ο Πέστο είναι ένας βασιλικός πιγκουίνος 22,5 κιλών που έχει κερδίσει τους χρήστες του διαδικτύου με την αξιαγάπητη παρουσία του. Είναι λιγότερο από εννιά μηνών και είναι ο μεγαλύτερος νεοσσός που είχαν ποτέ στο ενυδρείο Sea Life στη Μελβούρνη.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθός του, ο Guardian τονίζει ότι οι «ανάδοχοι γονείς» του ζυγίζουν 11 κιλά ο καθένας. Είναι «πολύ ασυνήθιστο για αυτόν να είναι τόσο μεγάλος και βαρύς», είπε σχετικά η Τζασίντα Έρλι, συντονίστρια εκπαίδευσης στο ενυδρείο, καθώς οι πιγκουίνοι της ηλικίας του στο ενυδρείο ζυγίζουν το πολύ 18 κιλά.

 

Τις επόμενες εβδομάδες όμως, ο Πέστο αναμένεται να χάσει βάρος, καθώς θα πέσουν τα φτερά του. Αν και είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσα ακριβώς κιλά θα χάσει, η Έρλι αναφέρει ότι θα μπορούσε να ζυγίζει όσο μερικά από τα μεγαλύτερα πουλιά του ενυδρείου.

Όπως εξήγησε η ίδια, τα μωρά πιγκουίνοι, που δεν μπορούν να κολυμπήσουν ή να φροντίσουν τους εαυτούς τους, τείνουν να είναι πιο βαριά για να διατηρούνται ζεστά απέναντι στα στοιχεία της φύσης. Ωστόσο, στην περίπτωση του Πέστο φαίνεται ότι έχουν παίξει ρόλο τόσο η μεγάλη όρεξή του -καθώς τρώει 25 με 32 ψάρια την ημέρα σε τέσσερις δόσεις, τη στιγμή που οι ενήλικες βασιλικοί πιγκουίνοι τρώνε τη μισή ποσότητα -, όσο και τα καλά του γονίδια, καθώς ο βιολογικός του πατέρας είναι ο μεγαλύτερος και γηραιότερος πιγκουίνος στο ενυδρείο.

«Είναι απλά ένα μεγάλο μωρό… τρώει αρκετά, αλλά δεν θεωρείται καθόλου ανθυγιεινό το βάρος του», είπε η Έρλι.

Σύμφωνα με τη Μαρί-Αν Λέα, καθηγήτρια οικολογίας θαλάσσιων και πολικών αρπακτικών στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι αδύνατο για τους πιγκουίνους στη φύση να ζυγίζουν πολύ περισσότερο από τους γονείς τους. Όπως είπε, στην ηλικία του Πέστο, οι άγριοι πιγκουίνοι ήταν συχνά πιο μεγάλοι σε βάρος από τους γονείς τους, ενώ τόνισε ότι καθώς μεγαλώνουν καταναλώνουν αποθέματα ενέργειας.

«Στην άγρια ​​φύση, ο Πέστο θα είχε καλά αποθέματα σώματος», είπε. «Θα σήμαινε ότι έχει καλούς γονείς που τον τάιζαν καλά και μετά αυτό θα του έδινε περισσότερο χρόνο πριν χρειαστεί να αρχίσει πραγματικά να αναζητά τροφή για τον εαυτό του αποτελεσματικά». Και η ίδια δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με το μέγεθος του πιγκουίνου. «Υπάρχουν πολλοί δείκτες για την υγεία των ζώων και νομίζω ότι αν η κτηνοτροφική ομάδα ανησυχούσε για αυτό, θα έκανε ό,τι ήταν κατάλληλο», σημείωσε.

Ο Πέστο έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με την Ολίβια Γουίλσον, εκπρόσωπο της Merlin Entertainments που διαχειρίζεται το ενυδρείο, περίπου 4,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είχαν δει τον πιγκουίνο μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης και του ιστότοπου του Sea Life Melbourne. Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται το ενυδρείο τόσο από άλλες περιοχές της Αυστραλίας, όσο και από το εξωτερικό, για να δουν αποκλειστικά τον Πέστο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 16:34:03

Back to top button