Κόσμος

Πέθανε ο Μάικλ Νιούμαν του Βaywatch, που «έσωσε τέσσερις φορές τον Ντέιβιντ Χέισελχοφ»

Ο πρώην πρωταγωνιστής της δημοφιλους τηλεοπτικής σειράς των ’90s «Baywatch», Μάικλ Νιούμαν, πέθανε στα 68 του χρόνια χτυπημένος από τη νόσο του Πάρκινσον. Ο θάνατος του Νιούμαν προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους συμπρωταγωνιστές του, αλλά έφερε στην επιφάνεια και την πολύ ιδιαίτερη σχέση του με τον πιο διάσημο από αυτούς, τον Ντέιβιντ Χέισελχοφ.

«Μου έσωσε τη ζωή τουλάχιστον τέσσερις φορές στα γυρίσματα», έγραψε στο Instagram ο Χέισελχοφ για τον Νιούμαν, ο οποίος εκτός από ηθοποιος ήταν και πραγματικός ναυαγοσώστης.

Μόνο ο Χέισελχοφ, ο οποίος έπαιζε τον Μιτς Μπιουκάναν, και ο Τζέρεμι Τζάκσον, που έπαιξε τον γιο του Μιτς, Χόμπι, είχαν εμφανιστεί σε περισσότερα επεισόδια της σειράς από τον Νιούμαν. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το BBC, ήρθε οκτώ χρόνια αφότου διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον παλιό συμπρωταγωνιστή του, ο Χέισελχοφ δημοσίευσε μια κοινή φωτογραφία τους και έγραψε: «Ο Νιούμαν ήταν μαχητής. Kυριολεκτικά μου έσωσε τη ζωή τουλάχιστον τέσσερις φορές. Ηταν καταπληκτικός άνθρωπος. Δεν φοβήθηκε ποτέ το νερό. Θυμάμαι ότι τον σκηνοθέτησα σε μερικά επεισόδια και ήταν πολύ καλός. Εγινε σπουδαίος ηθοποιός. Θα λείψει σε όλους μας».

Στη δική του ανάρτηση, ο Τζέρεμι Τζάκσον είπε ότι αισθάνεται «πολύ τυχερός» και είναι «τιμή του που ο δρόμος του διασταυρώθηκε» με εκείνον του Νιούμαν. Τον περιέγραψε ως «αληθινό ηγέτη», προσθέτοντας: «Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος μαχητής σαν αυτόν».

Ο θάνατος του Νιούμαν επιβεβαιώθηκε από τον φίλο του, τον σκηνοθέτη Μάθιου Φέλκερ, ο οποίος σκηνοθέτησε πρόσφατα την ντοκιμαντέρ «After Baywatch: Moment In The Sun».

«Λίγοι από εμάς έχουμε την τύχη να μπει στις ζωές μας κάποιος σαν τον Μάικ Νιούμαν και να τις αλλάξει», έγραψε στο Instagram.

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο Φέλκερ είπε ότι επισκέφθηκε τον Νιούμαν κι εκείνος αστειεύτηκε ότι η επίσκεψή ήρθε «ακριβώς πάνω στην ώρα».

«Αυτός ήταν ο Μάικ, είχε χιούμορ μέχρι το τέλος», είπε ο Φέλκερ.

Η ηθοποιός του Baywatch, Τζίνα Λι Νόλιν, η οποία υποδύθηκε στη σειρά τη Νίλι Κάπσο, απάντησε στην ανάρτηση του Φέλκερ, λέγοντας: «Αναπαύσου εν ειρήνη Νιούμι. Θα τον θυμούνται και θα λείψει πολύ σε τόσους πολλούς. Ηταν ένας από τους καλούς».

Εκτός από ηθοποιός και ναυαγοσώστης, ο Νιούμαν ήταν επίσης πυροσβέστης πλήρους απασχόλησης και συνέχισε να εργάζεται ενώ γύριζε την επιτυχημένη σειρά, η οποία παιζόταν από το 1989 έως το 1999.

Το καστ του Baywatch. Στην πάνω σειρά με το μουστάκι ο Μάικλ Νιούμαν και ακριβώς μπροστά του ο Ντέιβιντ Χέισελχοφ. Getty Images/Ideal Image

Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε επίσης σε μια σειρά από spin-off του Baywatch, συμπεριλαμβανομένων των Baywatch Hawaii, Baywatch: White Thunder At Glacier Bay και Baywatch Nights.

Ο Νιούμαν δεν συνέχισε την καριέρα του στην υποκριτική, αλλά εμφανίστηκε στην ταινία του 1999 «Enemy Action».

Πέρασε τα τελευταία του χρόνια συνεργαζόμενος με το Ιδρυμα Μάικλ Τζει Φοξ για να βοηθήσει στην εύρεση θεραπείας για τη νόσο του Πάρκινσον.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 13:56:00

Back to top button