Ελλάδα

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για την 16χρονη μαθήτρια που νοσεί από μηνιγγίτιδα – Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Ώρες αγωνίας για την μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, η οποία νοσεί από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού κοριτσιού το οποίο κατέρρευσε μέσα στην τάξη του σχολικού συγκροτήματος της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, κρίνεται σοβαρή και αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με το Tempo24 η μαθήτρια λιποθύμησε την Πέμπτη (24/10), ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα χθες και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πραγματοποιεί διερεύνηση των επαφών. Έχει δοθεί χημειοπροφύλαξη στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας και είναι σε επαγρύπνηση.

Επιπλέον, μόλις βγήκαν θετικές οι εξετάσεις στο μηνιγγιτιδόκοκκο, αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, καθώς όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου.

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ό,τι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε, αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό» αναφέρει η ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 11:51:00

Back to top button