Auto

Πάρε κόσμε: 966 άλογα με μόλις 45.000 ευρώ!

H Denza είναι μία κινεζική μάρκα η οποία ιδρύθηκε από κοινού από τη Mercedes και την BYD, αν και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι Γερμανοί αποχωρούν από το σχήμα, αφήνοντας μόνη της την κινεζική εταιρεία.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει τους Κινέζους, οι οποίοι ανακοινώνουν νέα μοντέλα σε εκπληκτικές τιμές.

Το Denza Z9 GT της BYD, ένα πολυτελές όχημα υψηλών επιδόσεων, έρχεται να αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο των μοντέλων Panamera και Taycan της Porsche, αλλά σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

Το Z9 GT προσφέρεται τόσο σε plug-in υβριδική όσο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση, με εντυπωσιακή ισχύ και προηγμένη τεχνολογία.

Η έκδοση PHEV συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας ισχύ 870 ίππων.



Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και έχει συνολική αυτονομία 1.100 χιλιμέτρων, από τα οποία τα 201 γίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.

Οι τιμές για το PHEV ξεκινούν από περίπου 45.000 ευρώ καθιστώντας το μια πολύ πιο προσιτή επιλογή σε σύγκριση με τα μοντέλα της Porsche στην Κίνα, όπου η Panamera ξεκινά από περίπου 155.000 ευρώ.

Για όσους αναζητούν ακόμη περισσότερη ισχύ, το πλήρως ηλεκτρικό Denza Z9 GT αποδίδει 966 ίππους από τρεις κινητήρες, επιτυγχάνοντας 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Εξοπλισμένη με μπαταρία 100,1 kWh, η έκδοση EV διαθέτει αυτονομία 630 χιλιομέτρων.

Η τιμολόγηση για το ηλεκτρικό μοντέλο ξεκινά λίγο πάνω από 45.000 ευρώ, τιμή πραγματικά ασύλληπτη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Εκτός από τις επιδόσεις του, το Z9 GT προσφέρει premium χαρακτηριστικά όπως αερανάρτηση, head-up display, δερμάτινα καθίσματα Nappa και ηχοσύστημα 26 ηχείων.

Με σχέδια για λανσάρισμα στην Ευρώπη, το Denza Z9 GT θα αμφισβητήσει τους ανταγωνιστές υψηλών προδιαγραφών, όπως η Porsche Panamera και η Mercedes-AMG GT 4-Door, προσφέροντας μια πολυτελή οδηγική εμπειρία με ελάχιστα χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 11:45:25

Back to top button