Auto

Πάει για νέο ρεκόρ η αγορά του αυτοκινήτου…

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται στην αγορά του αυτοκινήτου και όπως δείχνουν τα δεδομένα ο Ιούνιος θα κλείσει και αυτός με θετικό πρόσημο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ήδη και μέχρι τις 26 Ιουνίου, σε 19 εργάσιμες ημέρες, ταξινομήθηκαν 11.308 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα.

Η άνοδος συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2023 άγγιξε το 3,7% ενώ αν συγκρίνουμε την ίδια περίοδο με το 2022 η ποσοστιαία αύξηση κυμάνθηκε στο 17,5%. Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο ίσως και για 14.000 πωλήσεις το μήνα που διανύουμε, νούμερο που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά πάει αρκετά καλά υπάρχει προβληματισμός για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για δυσκολίες στις ταξινομήσεις, αλλά η αλήθεια πως ποτέ οι πωλήσεις δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση.



Πρώτη και με διαφορά η Toyota

Αναφορικά με τις μάρκες, ξεκάθαρα η Toyota θα βρεθεί έναν ακόμα μήνα στην κορυφή. Η ιαπωνική φίρμα ήδη διαθέσει 2.494 μονάδες όταν στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Suzuki με 942. Σε κάθε περίπτωση το νούμερο της Toyota είναι άκρως εντυπωσιακό καθώς μεταφράζεται σε μεγαλύτερο του 20% των συνολικών πωλήσεων της αγοράς.

Από εκεί και πέρα η Hyundai είναι στην τρίτη θέση, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι μάρκες, Citroen/DS, Fiat, VW, Peugeot, KIA, BMW και Opel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 15:00:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button