Κόσμος

Ο IDF ανακοίνωσε ότι ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (22.10.2024) ότι αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ο οποίος φέρεται ως πιθανός  διάδοχος του Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό αρχές Οκτωβρίου.

Ο Hashem Safieddine, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ ο οποίος θεωρούνταν ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα μετά τη δολοφονία του, εξουδετερώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με τον IDF, ο Safieddine σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, τον Hussein Ali Hazima, κατά τη διάρκεια του πλήγματος στις 4 Οκτωβρίου.

Το χτύπημα είχε ως στόχο το υπόγειο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό βρισκόταν «στην καρδιά άμαχου πληθυσμού» στο νότιο προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, γνωστό ως Dahiyeh.

Οι IDF λένε ότι περισσότερα από 25 ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο όταν πραγματοποιήθηκε το χτύπημα.

Ο Safieddine είχε χάσει την επαφή του μετά το χτύπημα, αλλά μόλις σήμερα οι IDF λένε ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του. Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον θάνατό του.

Ο Safieddine, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017 και είναι ξάδελφος του Nasrallah.

To άρθρο Ο IDF ανακοίνωσε ότι ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 23:33:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button