Auto

Ο Elon Musk βάζει τα γέλια με τις πωλήσεις της Lucid

Ο όμιλος Lucid ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματά του για το πρώτο 3μηνο του έτους κι ο CEO της Tesla, Elon Musk, τα βρήκε εξαιρετικά διασκεδαστικά.

Για την ακρίβεια, σε δύο αναρτήσεις στο Χ – πρώην Twitter, ο Elon Musk χρησιμοποιήσε ένα emoticon, που δείχνει μια φατσούλα που γελάει μέχρι δακρύων.

Αν κι η Tesla δεν περνάει την καλύτερή της περίοδο, ο Elon Musk διασκεδάζει με τους υπόλοιπους

Η Lucid είναι μία από τις λίγες φίρμες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν προέρχεται από παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία. Η Tesla, η Rivian κι η Fisker είναι οι υπόλοιπες κι όλες περνούν δύσκολα αυτή την εποχή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν υπάρχει φως στο τούνελ για τη Fisker, όλα οδηγούν στην οριστική κατάρρευση

Η Fisker βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας. Η Lucid, όπως κι η Rivian, χάνουν αρκετά χρήματα για κάθε όχημα που πουλάνε, καθώς ο όγκος παραγωγής τους δεν έχει φτάσει σε σημείο που να γίνει κερδοφόρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

Ειδικά όμως με τη Lucid υπάρχει μια ιδιαίτερη αντιπαλότητα προς την Tesla. Θυμίζουμε ότι το Lucid Air Sapphire είναι αποδεδειγμένα ταχύτερο από το Model S Plaid, αν και κοστίζει τα διπλάσια χρήματα.

 

 

Και βέβαια, σας έχουμε ενημερώσει ότι η Lucid έχανε $338.000 για κάθε Air που πουλάει. Ποσό που δεν είναι σταθερό, αφού πλέον ανέρχεται στα $350.000, ενώ το τέταρτο 3μηνο του 2023 είχε φτάσει τα $377.000. Κάτι που προκάλεσε την αυθόρμητη αντίδραση του Elon Musk.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla ανακοίνωσε 10% περικοπές του εργατικού δυναμικού

Αλλά δεν ήταν μόνο η οικονομική χασούρα που διασκέδασε τον Νοτιοαφρικανό, αλλά κι οι δηλώσεις του Peter Rawlinson, CEO/CTO της Lucid.

Elon Musk

Ο οποίος δήλωσε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο παράγοντες που ξεχωρίζουν τη Lucid: η ανώτερη, in-house τεχνολογία μας κι η συνεργασία με το PIF».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid

Το PIF είναι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κι ένας από τους κύριους επενδυτές του ομίλου Lucid. Έχει ήδη επενδύσει περί τα €6 δισεκατομμύρια στην αμερικανική εταιρεία.

 

 

Ο Elon Musk δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι ο πραγματικός λόγος που η Lucid είναι ακόμα εδώ είναι επειδή «ο Σαουδάραβας sugar daddy της είναι το μόνο πράγμα που την κρατά εν ζωή». Και βέβαια, έσπευσε να γελάσει με τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπάλου του.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-10 00:06:27

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button