Κόσμος

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών, σύμφωνα με πηγή κοντά στον έγκλειστο παραγωγό που μίλησε στο CNNi.

Η συγκεκριμένη διάγνωση είναι η χρόνια μυελογενής λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, σημείωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι υποβάλλεται σε θεραπεία στο Rikers Island στη Νέα Υόρκη.

Ο επί χρόνια εκπρόσωπος του Γουάινστιν, Τζούντα Εγκελμάιερ, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τη διάγνωση, ενώ ο δικηγόρος του, Άρθουρ Αϊντάλα, δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.

Ο σύμβουλος φυλακών του Γουάινστιν και εξουσιοδοτημένος νομικός εκπρόσωπος υγειονομικής περίθαλψης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, Κρεγκ Ρόθφελντ, κατέρριψε τις εικασίες σχετικά με τη διάγνωση του φυλακισμένου παραγωγού.

«Είναι ανησυχητικό και απαράδεκτο ότι τέτοια ιδιωτικά και εμπιστευτικά θέματα υγείας έχουν γίνει αντικείμενο δημόσιου λόγου. Από σεβασμό στο απόρρητο του κ. Γουάινστιν, δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο», δήλωσε ο Ρόθφελντ στο CNNi.

Η διάγνωση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NBC News.

Η χρόνια μυελογενής λευχαιμία (ΧΜΛ) είναι ένας σπάνιος τύπος καρκίνου που σχηματίζεται στο μυελό των οστών προτού εξαπλωθεί στο αίμα. Είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος τύπος λευχαιμίας που μπορεί να γίνει οξεία εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα με στοχευμένη θεραπεία, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Περίπου το 15% έως 30% των ατόμων με ΧΜΛ αναπτύσσουν οξεία μυελογενή λευχαιμία. Η ΧΜΛ επίσης συνήθως επηρεάζει περισσότερους άνδρες παρά γυναίκες.

Τον περασμένο μήνα, ο Γουάινστιν υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς. Ο εκπρόσωπός του είπε στο CNNi τότε ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Bellevue στη Νέα Υόρκη για τη διαδικασία και βγήκε λίγο αργότερα.

«Όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς στο παρελθόν, ο κ. Γουάινστιν υποφέρει από μια πληθώρα σημαντικών προβλημάτων υγείας που χρειάζονται συνεχή θεραπεία», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Γουάινστιν τον Σεπτέμβριο.

Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινά νέα δίκη

Πριν από λίγες μέρες ο Γουάινστιν δήλωσε αθώος σε μία νέα κατηγορία για εγκληματική σεξουαλική πράξη, ενώπιων του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο Γουάινστιν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 23 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα και βιασμό το 2020 στη Νέα Υόρκη. Η καταδίκη του ανατράπηκε από το Εφετείο της Νέας Υόρκης τον Απρίλη του 2020, καθώς κρίθηκε ότι κατά την διάρκεια της πρώτης δίκης, παραβιάστηκαν τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Μια νέα δίκη για τις κατηγορίες του 2020 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Γουάινστιν παραμένει στη φυλακή ενώ ασκεί έφεση για μια ξεχωριστή καταδίκη του 2022 στο Λος Άντζελες, όπου κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση.

Χθες, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Γουάινστιν, Εγκελμάιερ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η επερχόμενη δίκη του μπορεί να επηρεαστεί από τη διάγνωση του καρκίνου.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 11:45:00

Back to top button