Αθλητικά

Ο Χάαλαντ, ο Δεληκάρης και ο Κρόιφ

Viral έγινε το φανταστικό γκολ που πέτυχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ στον χθεσινό αγώνα (5-0) της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σπάρτα Πράγας, για την 3η αγωνιστική του Champions League, και όχι άδικα.

Ο Νορβηγός στράικερ, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του με μία ακροβατική κίνηση, σημειώνοντας ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα.

Στον χθεσινό αγώνα ο «τυφώνας» Χάαλαντ πέτυχε συνολικά δύο γκολ πριν γίνει αλλαγή, φτάνοντας τα 44 γκολ σε 42 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και ανέβηκε στην 16η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.

Έμεινε με το… στόμα ανοιχτό και ο Γκουαρντιόλα

«Δεν ήξερα πώς σκόραρε», παραδέχτηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα για να προσθέσει: «Για έναν άνθρωπο, θα έλεγα όχι (δεν είναι φυσιολογικό). Πέτυχε ένα φανταστικό γκολ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να έχει 15 ή 20 επαφές με την μπάλα, αλλά να έχει επτά ή οκτώ ευκαιρίες. Είναι απίστευτο. Πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, παρόμοιο με εκείνο που είχε βάλει στη Ντόρτμουντ πριν από μερικά χρόνια. Δεν ξέρω ποιο είναι πιο δύσκολο, αλλά θα έλεγα ότι είναι και τα δύο».

Θύμισε μαχητή… κουνγκ-φου

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γιγαντόσωμος Νορβηγός στράικερ πέτυχε ένα τέτοιο γκολ, αφού λίγα χρόνια πριν είχε σκοράρει ξανά αντίστοιχο με την φανέλα των «πολιτών» κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μπορούσια Ντόρτμουντ, όταν ο Κανσέλο έκανε μία υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό κι εκείνος σκόραρε με την χαρακτηριστική «καρατιά» του για πρώτη φορά.

Όπως ήταν φυσικό στα social media έγινε χαμός με το απίστευτης ομορφιάς γκολ του Χάααλαντ και μάλιστα δεν ήταν λίγοι που απόρησαν λέγοντας: «Δεν ξέραμε ότι είναι και μαχητής κουνγκ-φου» αναφερόμενοι φυσικά στον τρόπο με τον οποίο σκόραρε ο φορ των «πολιτών».

Το έκανε όπως οι Δεληκάρης και Κρόιφ

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί δύο παρόμοια γκολ από τον μεγάλο άσο των ελληνικών γηπέδων Γιώργο Δεληκάρη και τον τεράστιο , Γιόχαν Κρόιφ.

Ο θρυλικός παίκτης του Ολυμπιακού είχε σημειώσει ένα γκολ με αυτήν την ακροβατική κίνηση στον αγώνα κόντρα στη Δυτική Γερμανία το 1974, ενώ εκείνη την περίοδο βρήκε δίχτυα με αντίστοιχη κίνηση και ο «ιπτάμενος Ολλανδός» σε αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το γκολ του Δεληκάρη στον αγώνα της Εθνικής μας με τη Δυτική Γερμανία το 1974:

 

To γκολ του Κρόιφ στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο τη σεζόν 1973/74

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 10:54:00

Back to top button