Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Πέτρο Παππά για τον στρατιώτη που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς αυτό που έκανε ο στρατιώτης, τονίζοντας ότι «ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα υπάρξει «πειθαρχική ποινή».

Ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης φορώντας τη στολή του συμμετείχε στην αντιπολεμική  συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ και έχει διαταχθεί έρευνα για να αποδοθούν και οι προβλεπόμενες ποινές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του άδειασε τον βουλευτή του Πέτρο Παππά αναφέροντας: «Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρου Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων».

Όλη η τοποθέτηση του Πέτρου Παππά:

«Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, την πεποίθησή του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος που ενδεχομένως ανήκει αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Τελεία. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο. Στον στρατό υπάρχει ιεραρχία, ο στρατός διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας μας. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτκοποίηση σε έναν άνθρωπο πυο υπηρετεί τη θητεία του. Είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.

 

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Πέτρο Παππά για τον στρατιώτη που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 10:45:56

Back to top button