Έξυπνα Tips

Ο Σίγουρος Τρόπος για να Καθαρίσετε το Συρτάρι Απορρυπαντικού του Πλυντηρίου! – …

Μήπως ήρθε η στιγμή που το πλυντήριο σας αρχίζει να μυρίζει λιγάκι… παράξενα; Πιθανότατα, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού. Μην ανησυχείτε, είναι εύκολο! Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και δώστε στο πλυντήριο σας τη φροντίδα που του αξίζει.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το Συρτάρι

Πρώτα απ’ όλα, ανοίξτε πλήρως το συρτάρι. Στα περισσότερα μοντέλα, υπάρχει ένα μικρό κουμπί ή ένας μηχανισμός που επιτρέπει την αφαίρεσή του. Πιάστε το συρτάρι από τις άκρες και τραβήξτε προς τα έξω απαλά.

Βήμα 2: Καθαρίστε με Ζεστό Σαπουνόνερο

Χρησιμοποιήστε ένα μπολ με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων για να καθαρίσετε καλά το συρτάρι. Μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τις δύσκολες γωνίες και τις θήκες όπου συσσωρεύονται τα υπολείμματα απορρυπαντικού.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε και Στεγνώστε

Μετά το τρίψιμο, ξεπλύνετε καλά το συρτάρι κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να φύγουν όλες οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια, στεγνώστε το καλά με ένα καθαρό πανί ή αφήστε το να στεγνώσει φυσικά πριν το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Βήμα 4: Καθαρισμός Εσωτερικού Χώρου

Πριν τοποθετήσετε πίσω το συρτάρι, ρίξτε μια ματιά και στο εσωτερικό του πλυντηρίου όπου κουμπώνει το συρτάρι. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα απορρυπαντικού ή μαλακτικού που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μούχλα στο συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου, ένα πιο δραστικό βήμα είναι η χρήση μιας λύσης με βάση το ξίδι. Αυτό το συστατικό είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και απολυμαντικές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της μούχλας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αφαιρέστε το Συρτάρι: Αρχικά, αφαιρέστε το συρτάρι από το πλυντήριο.
  2. Προετοιμασία Διαλύματος: Αναμίξτε ένα μέρος άσπρου ξιδιού με ένα μέρος νερό σε ένα μπολ.
  3. Καθαρισμός με το Διάλυμα: Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε το διάλυμα στο συρτάρι και εστιάστε στις περιοχές με μούχλα. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά.
  4. Ξέπλυμα και Στέγνωμα: Ξεπλύνετε καλά το συρτάρι με καθαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει πλήρως πριν το επανατοποθετήσετε.
  5. Επαναλάβετε αν Χρειάζεται: Αν η μούχλα επιμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία ή αυξήστε τη συγκέντρωση του ξιδιού στο διάλυμα.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Όταν καθαρίζετε το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ζημιές στη συσκευή σας ή να βλάψετε τον εαυτό σας:

  1. Μη χρησιμοποιείτε πολύ δραστικά χημικά: Ισχυρά χημικά μπορεί να βλάψουν τα εξαρτήματα του πλυντηρίου, όπως τις σιλικόνες και τα λάστιχα στεγανοποίησης.
  2. Αποφύγετε τη χρήση ακατάλληλων εργαλείων: Μη χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες ή αιχμηρά αντικείμενα για τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να γρατζουνίσουν ή να καταστρέψουν τις επιφάνειες του πλυντηρίου.
  3. Μην αφήνετε νερό ή καθαριστικά να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές συνδέσεις: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα εισχωρήσουν υγρά στο εσωτερικό μέρος του πλυντηρίου όπου βρίσκονται ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
  4. Μην υπερβάλλετε με την ποσότητα των καθαριστικών: Η χρήση περισσότερης ποσότητας από την απαραίτητη δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο καθαρισμό και μπορεί να αφήσει υπολείμματα.

Ο τακτικός καθαρισμός του συρταριού απορρυπαντικού δεν μόνο βοηθά στη διατήρηση της αποδοτικότητας του πλυντηρίου σας αλλά και στην πρόληψη των δυσάρεστων οσμών. Επιπλέον, διασφαλίζετε ότι τα ρούχα σας πλένονται σε ένα περιβάλλον χωρίς βακτήρια και μούχλα.




Δημοσιεύθηκε 2024-05-07 16:00:10

Back to top button