Κόσμος

Ο Πούτιν απειλεί με «πολλές απαντήσεις» αν η Ουκρανία χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία με δυτικά όπλα

Η Ουκρανία έχει καταφέρει να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών από την Δύση για να αντιμετωπίσει την Ρωσία, η οποία έχει σημειώσει εδαφικά κέρδη τους τελευταίους μήνες στο Ντονέτσκ.

Αυτό που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τον Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι η Ουκρανία να πάρει το «πράσινο φως» από τους δυτικούς συμμάχους της, για να χρησιμοποιήσει τα προηγμένα οπλικά συστήματα για πλήξει στόχους μέσα στην Ρωσία.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το Κρεμλίνο, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να προειδοποιεί ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα αλλά και την ικανότητα να απαντήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα (27.10.2024) τόνισε ότι η Μόσχα θα δώσει πολλές και διάφορες «απαντήσεις», αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

North American Aerospace Defense Command/Handout via REUTERS

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει πώς θα απαντήσει σε ενδεχόμενα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς μέσα στη ρωσική επικράτεια, θα δώσει μια σειρά από απαντήσεις», δήλωσε ο Πούτιν στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Telegram του Ζαρούμπιν.

Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ αρνούνται να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της παρέχουν, φοβούμενες κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.

Τον Σεπτέμβριο ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει και πάλι ότι, αν οι Δυτικοί επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει το ρωσικό έδαφος με μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραύλους, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αυτό θα αλλάξει την ίδια τη φύση της σύγκρουσης», είχε τονίσει ο Ρώσος Πρόεδρος.

To άρθρο Ο Πούτιν απειλεί με «πολλές απαντήσεις» αν η Ουκρανία χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία με δυτικά όπλα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 17:03:00

Back to top button