Κόσμος

Ο Ορμπαν παραληρεί: Κατάληψη και μετανάστες στις Βρυξέλλες

Φθινοπωρινή σύναξη της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς λαμβάνει χώρα στη βόρεια Ιταλία, κατά την ετήσια εκδήλωση του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται της Λέγκας έφτασε στην συγκέντρωση μαζί με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Geert Wilders παρευρέθηκε επίσης, όπως και η Μάρλεν Σβάτσεκ, του Κόμματος Ελευθερίας FPO, το οποίο μόλις κέρδισε τις εκλογές στην Αυστρία.

«Να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες»

Ο Ορμπαν έγινε δεκτός με φωνές και χειροκροτήματα και δεν έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμη παραλήρημα κατά των Βρυξελλών, με αιχμή το Μεταναστευτικό.

«Αν συνεχίσουν (οι Βρυξέλλες) να μας τιμωρούν, τότε θα πάρουμε τους μετανάστες από τη Βουδαπέστη και θα τους μεταφέρουμε στις Βρυξέλλες, ας τους κρατήσουν», είπε και πρόσθεσε πως «οι Βρυξέλλες τιμωρούν την Ουγγαρία, έχουμε πληρώσει εκατομμύρια ευρώ και κάθε μέρα τα ξοδεύουμε για να κρατήσουμε τους μετανάστες έξω. Μας τιμωρούν επειδή υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη και αυτό είναι ντροπή, ντροπή των Βρυξελλών»…

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί: «Δεν πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, αλλά να μπούμε σε αυτήν με τη βία. Οι Βρυξέλλες πρέπει να καταληφθούν, να αφαιρεθούν από τους γραφειοκράτες και να δοθούν πίσω στους ευρωπαϊκούς λαούς. Θα πάρουμε πίσω την πολιτική των Βρυξελλών και θα κάνουμε την Ευρώπη πλούσια και ελεύθερη. Εμείς, οι πατριώτες, θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε»… 

Είπε ακόμη πως Ουγγαρία γιορτάζει τον Σαλβίνι ως ήρωα «επειδή έκλεισε τα σύνορα και υπερασπίστηκε τα σπίτια των Ιταλών»

Ο Σαλβίνι είπε πως το «πρόβλημα» με τους μετανάστες δεν είναι το χρώμα του δέρματός τους, ή το πού γεννήθηκαν αλλά «η αθρόα και κατά προτεραιότητα χορήγηση υποκοοτήτων».

 

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 17:55:16

Back to top button