Αθλητικά

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν έκανε ρεκόρ 23 ετών για τον Παναθηναϊκό στην Greek Basket League

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καρδίτσα στην πρεμιέρα της Greek Basket League, με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν να έχει εντυπωσιακή παρουσία και να φθάνει σε μία ιστορική επίδοση για τους “πράσινους”.

Στο ντεμπούτο του στην Greek Basket League, ο Ομέρ Γιούρτσεβεν “μάζεψε” 13 ριμπάουντ, γεγονός που τον έφερε στην 4η θέση της σχετικής λίστας για τον Παναθηναϊκό, μαζί με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς και τον Φεράν Μαρτίνεθ. Ο Τούρκος σέντερ είχε μάλιστα τα περισσότερα ριμπάουντ από κάθε άλλο παίκτη του “τριφυλλιού” σε πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τα 14 ριμπάουντ που πήρε ο Ζέλικο Ρέμπρατσα, πριν 23 ολόκληρα χρόνια, τη σεζόν 2000-01.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR άρχισε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στη Stoiximan GBL, περνώντας από την Καρδίτσα και κάνοντας το 29/33 στις πρεμιέρες του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Αυτό συνδυάστηκε με μία ξεχωριστή επίδοση από τον Ομέρ Γιούρτσεβεν.

Ο Τούρκος σέντερ «ξεσκόνισε» την «πράσινη» λίστα των κορυφαίων επιδόσεων ριμπάουντ σε ματς της πρεμιέρας της Stoiximan GBL. Τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, αποτελούν την κορυφαία επίδοση των 13 τελευταίων χρόνων από παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR σε αυτά τα παιχνίδια. Για να βρούμε την προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2000-01 όταν ο Ζέλικο Ρέμπρατσα μάζεψε 14 ριμπάουντ στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου με 92-69.

Το απόλυτο ρεκόρ, μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR στις πρεμιέρες του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, κρατάει από εκείνη της σεζόν 1993-94 ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Κροάτης είχε 17 ριμπάουντ στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη Midea. Η επίδοση στο ματς της Καρδίτσας ήταν η 7η με 13+ από παίκτη των «πράσινων» στην 1η αγωνιστική.

 

To άρθρο Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν έκανε ρεκόρ 23 ετών για τον Παναθηναϊκό στην Greek Basket League δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 10:55:02

Back to top button