Auto

Ο οδηγός αυτού του Tesla το… τερμάτισε!

Ο οδηγός ενός Tesla Model 3 καταγράφηκε από την κάμερα να χρησιμοποιεί το αυτόνομο σύστημα οδήγησης FSD, ενώ κάλυπτε το παρμπρίζ με ένα σκίαστρο και μια εφημερίδα στο πλευρικό παράθυρο για να εμποδίσει την αντανάκλαση του ήλιου.

Το περιστατικό, που βιντεοσκοπήθηκε σε έναν ηλιόλουστο αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του οδηγού να επέμβει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς η λειτουργία FSD απαιτεί ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

Παρά τις εξελίξεις στην τεχνολογία FSD της Tesla, η οποία περιλαμβάνει λειτουργίες όπως η αλλαγή λωρίδας, οι προειδοποιήσεις σύγκρουσης και η πέδηση έκτακτης ανάγκης, η εταιρεία εξακολουθεί να επιβάλλει ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο όταν χρειαστεί.

Η Tesla έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν λόγω ατυχημάτων που αφορούσαν τα συστήματά της Autopilot και FSD, τονίζοντας τη σημασία της προσοχής του οδηγού.

Η χρήση της τεχνολογίας ανίχνευσης των ματιών στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί παραμένουν συγκεντρωμένοι, αλλά περιστατικά όπως αυτό αναδεικνύουν τα κενά στη συμμόρφωση των οδηγών.

Προηγούμενες περιπτώσεις, όπως ένας οδηγός που φορούσε μάσκα εικονικής πραγματικότητας ενώ οδηγούσε ένα Tesla, υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη αυστηρής παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 19:45:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button