Κόσμος

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχτηκε ότι βίασε την Ζιζέλ σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν μία φαντασίωση»

Το «τέρας» της Αβινιόν, Ντομινίκ Πελικό, που έχει συγκλονίσει την Γαλλία με την υπόθεση του κατ’ εξακολούθηση βιασμού της πρώην συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό, ομολόγησε νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης κατά της γυναίκας – συμβόλου.

Ο 71χρονος Πελικό, κατηγορείται ότι έβαζε υπνωτικά χάπια στα γεύματα της Ζιζέλ Πελικό και στη συνέχεια επιστράτευε δεκάδες άντρες που γνώρισε μέσω ίντερνετ  για να τη βιάσουν όσο εκείνος κοιτούσε. Σε νέα κατάθεσή του, αποκάλυψε πώς την βίασε ο ίδιος σε αυτοκινητόδρομο βενζινάδικου καθώς επέστρεφαν από το τις διακοπές τους στο νησί Ile de Re στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού της Γαλλίας.

Ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Στεφάν Μπαρβονό είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι ο Ντομινίκ είχε οδηγήσει εκεί για να «την παραδώσει» σε φορτηγατζήδες, αλλά επέμεινε ότι «κανείς άλλος δεν εμπλέκεται» και πως μόνο εκείνος την βίασε εκείνη την μέρα.

Είπε: «Ήταν μια φαντασίωση μου. Ήμασταν στο δρόμο της επιστροφής από το Ile de Re και σταμάτησα σε ένα πρατήριο και τη βίασα. Κανείς δεν μας είδε, δεν ήμασταν στο οπτικό πεδίο άλλων ανθρώπων τριγύρω».

Ένας από τους κατηγορούμενους, ο 47χρονος Abdelali Dallal, παραδέχτηκε δύο κατηγορίες βιασμού της Ζιζέλ Πελικό αφού την πήγε σε αυτόν ο Πελικό ο οποίος περίμενε έξω με το αυτοκίνητό της 72χρονης.

Ο 47χρονος είπε: «Την ώρα που μιλάω τώρα, ναι, έγιναν δύο βιασμοί. Αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν ξέρω γιατί πήγα εκεί», είπε στο δικαστήριο αφού περιέγραψε πώς ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω site για αυτό τον σκοπό.

Πρόσθεσε μάλιστα πώς ο Dominique Pelicot του είχε πει να μην ανησυχεί για το ότι «φορούσε προφυλακτικό» και ότι του παραδέχτηκε ότι «νάρκωσε τη γυναίκα του».

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με την κατάθεση του Νταλάλ, ο Πέλικοτ είπε: «Πρώτα θα ήθελα να πω πόσο λυπάμαι που τον βλέπω στην κατάσταση που είναι. Θα ήθελα επίσης να πω ότι είναι ο πρώτος που λέει τα πράγματα όπως είναι. Ναι, του είπα να μην ανησυχεί για το προφυλακτικό».

Παράλληλα, ένας πρώην φύλακας στις φυλακές που κρατούνταν ο Πελικό, είναι ο τελευταίος άνδρας που έδωσε στοιχεία στη συγκλονιστική δίκη βιασμού.

Ο 34χρονος Quentin Hennebert, εργαζόταν στη φυλακή όπου κρατούνταν ο Pelicot αφού συνελήφθη το 2020 για παρενόχληση, πριν παραιτηθεί και γίνει οδηγός ασθενοφόρου. Εκείνος είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι είχε μπει στο site που ο Ντμινίκ Πελικό στρατολογούσε άντρες για να βιάσουν την Ζιζέλ, με σκοπό να «πουλήσει έκσταση και MDMA».

Είπε: «Δεν είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Αγόρασα τα ναρκωτικά για 300 ευρώ και μπορούσα να τα πουλήσω με τρεις ή τέσσερις φορές την τιμή».

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Hennebert είχε επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας Pelicot στο χωριό Mazan τον Νοέμβριο του 2019 ενώ εργαζόταν στη φυλακή και δέκα μήνες πριν συλληφθεί ο Pelicot.

Ο 34χρονος τόνισε: «Στη δουλειά μου μπορώ να δω δικαστικά έγγραφα, ερευνητικά πράγματα από την αστυνομία και είδα το όνομα του Pelicot να εμφανίζεται. Έκανα τη σύνδεση με αυτό που είχε συμβεί και νόμιζα ότι αργά ή γρήγορα η αστυνομία θα ερχόταν στην πόρτα μου. Δεν έχω ηρεμήσει πραγματικά από τότε που είδα το όνομα».

Ο εισαγγελέας αφού τον διέκοψε, τον ρώτησε: «Ήσουν ήρεμος όταν έφυγες από το σπίτι της Pelicot;»

Ο Hennebert που παραδέχτηκε τον βιασμό, απάντησε: «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου μετά, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος και ήθελα απλώς να το σβήσω από τη μνήμη μου».

Πριν από τη δίκη, ο δικηγόρος Στεφάν Μπαρμπονό είπε: «Είναι μια εξαιρετική γυναίκα και ακούσαμε από αυτήν πόσο αποφασισμένη είναι να κάνει να ακουστεί η ιστορία της. Κάθε μέρα αυτής της δίκης βλέπουμε πόσο βαθύ πρόβλημα υπάρχει με την κοινωνία και αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα θύματα δεν θα ξεχαστούν. Δεν περιμένει τίποτα από τα άτομα που δικάζονται και δεν μπορεί να δεχτεί τις δικαιολογίες τους».

Πρόσθεσε ότι η γραμμή άμυνας ορισμένων από τους κατηγορούμενους ότι επρόκειτο για «τυχαίο βιασμό» ήταν «δεν ακούγεται στην κοινωνία».

To άρθρο Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχτηκε ότι βίασε την Ζιζέλ σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν μία φαντασίωση» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 13:10:00

Back to top button