
Ο Νίκος Ανδρουλάκης «έριξε άκυρο» στον Σωκράτη Φάμελλο για κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές
Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε αρνητικά στο κάλεσμα του Σωκράτη Φάμελλου να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων ακόμα και με κοινό ψηφοδέλτιο προκειμένου στις επόμενες εκλογές να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «υλοποιώντας έτσι την προοδευτική και δημοκρατική αναγέννηση της χώρας μας».
«Ο κόσμος δεν περιμένει σενάρια ούτε παρασκήνια, περιμένει λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία θα φύγει όταν ο ελληνικός λαός δει ολοκληρωμένο πρόγραμμα λύσεων για να βελτιωθεί η ζωή του», είπε o Nίκος Ανδρουλάκης.
Δίνοντας μάλιστα περισσότερες εξηγήσεις για το τι εννοεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Αν τα κόμματα αθροιστούν, μειώνεται το ακροατήριο τους ή όχι; Άρα, ποιος κερδίζει; Προτείνουν κάποιοι να αθροιστούν τα κόμματα για να μειωθούν τα ακροατήρια τους, άρα τελικά ωφελημένη να είναι η Νέα Δημοκρατία. Και θέλετε να τα πάρω σοβαρά όλα αυτά; Συνεχίζω αταλάντευτος στη δέσμευση που πήρα απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με έχει εκλέξει δύο φορές πρόεδρο. Πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός να έχει επιλογή κυβέρνησης και προγράμματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Και σε αυτό φέρω μεγάλη ευθύνη και θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχει αυτή την επιλογή», πρόσθεσε.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προφανώς και την συγκεκριμένη στιγμή δεν σκέπτεται μία τέτοια λύση καθώς η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έδειχνε ηττοπάθεια. Θα εμφανιζόταν δηλαδή να μην πιστεύει ότι μόνο του το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση. Με δεδομένο μάλιστα ότι εσωκομματικά δέχεται πιέσεις – από μία ισχυρή ομάδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου – να μην συνεργαστεί με το κόμμα της Κουμουνδούρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει και πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Όχι ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η λύση είναι η συνεργασία με τον Σωκράτη Φάμελλο.
Ωστόσο, την συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος και με την κακή δημοσκοπική εικόνα του κόμματος του για την οποία δέχεται πιέσεις και κριτική από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του.
Σχολιάζοντας πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις δημοσκοπήσεις τις συνέδεσε με την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν πολεμάμε με τα ίδια όπλα. Ο ένας έχει βέλη και ο άλλος πυρηνικά. Ένα non paper βγαίνει και παίζει παντού», για να προσθέσει: «Προφανέστατα, η Νέα Δημοκρατία θέλει να δημιουργήσει έναν κίνδυνο, έναν φόβο, να θυμίσει το 2015. Αυτά προσπαθούν να κάνουν οι επικοινωνιακοί της μηχανισμοί. Όσοι έχουμε πολιτική εμπειρία καταλαβαίνουμε ποιο είναι το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας. Πάμε στην ουσία: Το ΠΑΣΟΚ έχει να κυβερνήσει δέκα χρόνια. Τα τελευταία είκοσι χρόνια είχε τρία χρόνια πρωθυπουργό. Και προσπαθεί να επιρρίψει σε εμάς ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης, που έχει αφήσει τη χώρα στην προτελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη και η διαφθορά έχει κλιμακωθεί ξανά; Επειδή είμαι συνεπής άνθρωπος, όπως κάναμε την πρόταση δυσπιστίας πέρυσι, με την ίδια διαδικασία την κάναμε και φέτος. Γιατί δεν υπήρξε αυτό το δημοσκοπικό εύρημα πέρυσι; Υπάρχει ένα κλίμα αντιπολιτικής, το οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να το εργαλειοποιήσει για να δημιουργήσει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή χάος” και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της».
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-27 07:15:00