Auto

Ο νέος σχεδιαστής της Skoda έχει προϋπηρεσία στην Κίνα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Skoda βρίσκεται σε μια περίοδο αλλαγών, τόσο σε ό,τι αφορά στα μοντέλα της όσο και στο οργανόγραμμά της. Για το τελευταίο ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσαν Παρκ ως υπεύθυνου Σχεδίασης Εσωτερικού στα νέα μοντέλα της.

Ο Παρκ θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 3 Ιουλίου (τρέχοντος έτους). Έχει μάστερ στον σχεδιασμό αυτοκινήτων από το γνωστό Royal College of Art και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από την Pininfarina, στην Ιταλία. Το 2009 μεταπήδησε στην Kia Ευρώπης όπου ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό σε διάφορα πρωτότυπα.




Audi Q4 e-tron,

Στη συνέχεια, ο Παρκ βρέθηκε στη Mercedes-Benz AG και το 2013 θα αναλάβει υπεύθυνος εσωτερικού σχεδιασμού στην Audi AG και θα δημιουργήσει το εσωτερικό του Q4 e-tron. Στη γερμανική εταιρεία θα παραμείνει ως το 2021 καθώς εκείνη τη χρονιά θα προσληφθεί από τη Nio και θα επιμεληθεί το εντυπωσιακό εσωτερικό του ET9.

Όπως ανακοινώθηκε, στη Skoda, θα αντικαταστήσει τον Πίτερ Όλα ο οποίος, πλέον, θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Art Direction – One Design Identity» που θα χαρακτηρίζει τα καινούργια μοντέλα της τσεχικής εταιρείας.




Nio ET9.

Ο Όλιβερ Στέφανι, επικεφαλής Σχεδιασμού της Skoda, δήλωσε σχετικά με την πρόσληψη του Παρκ: «Έχω την ευχαρίστηση να καλωσορίσω τον Τσαν Παρκ στην ομάδα Σχεδιασμού της; Skoda Design.

»Η αποδεδειγμένη ιστορική (επαγγελματική) πορεία του σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τον καθιστά τον ιδανικό υποψήφιο για επικεφαλής Εσωτερικού Σχεδιασμού.

»Είμαι ενθουσιασμένος που τον βλέπω να εφαρμόζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία “less is more” η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αισθητική και τη λειτουργικότητα στα οχήματά μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-16 16:00:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button