Κόσμος

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Μπάιντεν και του έδωσε συμβουλές μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ

Η κακή εμφάνιση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο πρώτο ντιμπέιτ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους Δημοκρατικούς με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πιο έμπιστο σύμβουλό του να εκφράζει την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνο μοιράζεται τις ανησυχίες του για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν αλλά του τηλεφώνησε μετά το ολέθριο ντιμπέιτ για να του δώσει συμβουλές. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγος της Μισέλ Ομπάμα, που οι Δημοκρατικοί την βλέπουν ως ιδανική αντικαταστάτρια του Τζο Μπάιντεν και τη μόνη που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε σε ανθρώπους που τον στηρίζουν, όταν επικοινώνησαν μαζί του ότι ο δρόμος για την επανεκλογή Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έγινε ακόμη πιο δύσκολος μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ απέναντι στον Τραμπ. 

Ήταν η πιο σκληρή αξιολόγησή του για τον πρόεδρο Μπάιντεν, σύμφωνα με αρκετά άτομα που γνωρίζουν τα όσα έχει πει για τον 81χρονο, όπως σχολιάζει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μετά το ντιμπέιτ και του πρόσφερε την υποστήριξή του ως προσωπικός του σύμβουλος του, υποστηρίζουν άτομα υπό τον όρο της ανωνυμίας που είχαν γνώση και για τις συνομιλίες που είχε με στελέχη των Δημοκρατικών. 

Ωστόσο, δεν είναι σαφές το περιεχόμενο των συμβουλών του Ομπάμα στον Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του πρώην προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως ισχυρός αγγελιοφόρος στους ψηφοφόρους και ως έμπιστος σύμβουλός του», τονίζει η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση της.

Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Η Washington Post σημείωσε ότι ο Ομπάμα ανησυχεί εδώ και καιρό για το αν θα τα καταφέρει ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, αναφέροντας ότι ο πρώην πρόεδρος έχει προειδοποιήσει τον Μπάιντεν αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες για το πόσο δύσκολο θα είναι να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μάλιστα, εξέφρασε τις ανησυχίες τους σε συμμάχους του ακόμα και λίγο πριν από το ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του CNN, το 75% των ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι Δημοκρατικοί θα τα πάνε καλύτερα στις εκλογές αν επιλέξουν άλλον υποψήφιο.

Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, μετά την ολέθρια τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο κανείς εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν σε μια υποθετική αντιπαράθεσή του με τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Στη διήμερη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 78χρονος Τραμπ όσο και ο 81χρονος Μπάιντεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος δεν έχασε έδαφος μετά το ντιμπέιτ.

Από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, σε μια υποθετική «μάχη» τους με τον Τραμπ, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Μπάιντεν: θα συγκέντρωνε ποσοστό 50% έναντι 39% για τον Τραμπ.

Η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 17:09:13

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button