Auto

Ο Λεκλέρ παρουσιάζει τη νέα του εξατομικευμένη Ferrari (+video)

Όντας οδηγός της Formula 1 και συγκεκριμένα της ιστορικής ιταλικής ομάδας από το 2019, ο Σαρλ Λεκλέρ διαθέτει στο γκαράζ του μία σειρά από μοντέλα του εργοστασίου του Μαρανέλο.

Το τελευταίο εξ αυτών είναι μία από τις 599 Daytona SP3, την οποία σύντομα θα αποχωριστεί για ένα χρονικό διάστημα, καθώς το εξατομικευμένο μοντέλο θα εκτεθεί στο μουσείο Enzo Ferrari.

Και είναι εξατομικευμένη, διότι ο 26χρονος πέρασε 5-6 ώρες στο Centro Stile της Ferrari μέχρι κάθε λεπτομέρεια να είναι ακριβώς όπως τη θέλει εκείνος. Ομολογουμένως, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ως βασικό χρώμα για το αμάξωμα, ο Λεκλέρ επέλεξε το μαύρο ματ, με δύο λωρίδες στα χρώματα του Μονακό να διασχίζουν κεντρικά το αυτοκίνητο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό τον οποίο βλέπαμε στο κράνος του Μονεγάσκου οδηγού της F1, τα πρώτα του χρόνια στη Scuderia.

Ορισμένες λεπτομέρειες από ανθρακονήματα είναι κόκκινες και συνδυάζονται όμορφα με τις μεγάλες κόκκινες δαγκάνες των φρένων, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τις επίσης μαύρες ματ ζάντες.

Άλλες ξεχωριστές λεπτομέρειες που επέλεξε ο Λεκλέρ, ώστε αυτή η Daytona SP3 να «φωνάζει» πως είναι δική του, είναι ο αριθμός 16 με τον οποίο αγωνίζεται στη F1 που κοσμεί τις μεσαίες κολώνες.

Το κόκκινο κυριαρχεί μόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με τον οδηγό της Ferrari να έχει επιλέξει τα χρώματα του Μονακό για τα paddles, ενώ μεταξύ των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού υπάρχει μία μεταλλική πλακέτα με την υπογραφή του Λεκλέρ και τον αγωνιστικό του αριθμό.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη της περιορισμένης παραγωγής Ferrari Daytona SP3, εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 ο οποίος αποδίδει 840 ίππους και 697 Nm. Υπενθυμίζουμε, ότι η τιμή πώλησής της είναι στα 2 εκατομμύρια ευρώ, αν και αμφιβάλλουμε πως ο Λεκλέρ έδωσε έστω και ένα… σεντ για να την αποκτήσει.

Πάντως, δύσκολα θα του λείψει όσο θα βρίσκεται στο μουσείο της Ferrari, αφού στο γκαράζ του έχει πολλές ακόμα επιλογές, όπως μία άσπρη ματ 812 Competizione, μία ασημί Purosangue (με την οποία πρόσφατα τράκαρε) και μία μαύρη ματ 488 Pista Spider.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 21:15:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button