Auto

Ο κολοσσός Geely στην Ελλάδα

Η είσοδος της Geely στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της GEO Mobility Hellas S.A., η οποία είναι θυγατρική της Union Group, μιας πολυεθνικής εταιρείας με ισχυρή παρουσία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και της διαχείρισης ακινήτων. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση της Geely, η οποία συνεχίζει να εστιάζει σε αγορές της Ευρώπης και να ενισχύει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά είναι το Geely Galaxy EX5, ένα προηγμένο ηλεκτρικό C-SUV. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει υψηλή απόδοση, άνεση και τεχνολογικές καινοτομίες.



Το Galaxy EX5 είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 215 ίππους, και διαθέτει αυτονομία 425 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, βάσει του προτύπου WLTP. Επιπλέον, το αυτοκίνητο φέρει την καινοτόμο μπαταρία Short Blade της Geely, η οποία έχει σχεδιαστεί για αντοχή και διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους καταναλωτές που αναζητούν μακροχρόνια αξιοπιστία και αντοχή στον χρόνο, σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που θέτει η σύγχρονη αυτοκίνηση.

Η τεχνολογία του Galaxy EX5 δεν σταματά εδώ. Το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με πλήθος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας (ADAS), τα οποία θα βελτιώνουν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών σε κάθε διαδρομή. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν προηγμένα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, συστήματα αποφυγής συγκρούσεων και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, καθιστώντας το Galaxy EX5 μια επιλογή υψηλής τεχνολογικής αξίας για την ελληνική αγορά.

Η Geo Mobility Hellas δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ, καθώς προβλέπει την επέκταση του φάσματος των οχημάτων που θα διατίθενται στην Ελλάδα με την εισαγωγή επιπλέον μοντέλων plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή η στρατηγική εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της Geely για βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η παγκόσμια δυναμική της Geely

Η Geely Holdings, η μητρική εταιρεία, αποτελεί έναν παγκόσμιο γίγαντα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία εδρεύει στην Κίνα και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (0175HK).

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται κορυφαία διεθνή εμπορικά σήματα, όπως VOLVO Cars, LYNK & Co, POLESTAR, ZEEKR, LOTUS, PROTON, SMART και FARIZON, μεταξύ άλλων. Η Geely απασχολεί πάνω από 190.000 άτομα παγκοσμίως και διαθέτει περισσότερα από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε χώρες όπως η Κίνα, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Μαλαισία.



Το 2023, ο όμιλος πούλησε περισσότερα από 2,79 εκατομμύρια οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα του ομίλου ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας τη θέση της Geely ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Επιπλέον, η Geely κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στις 10 κορυφαίες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Brand Finance και κατατάσσεται στη 185η θέση της λίστας Fortune Global 500.

Η εταιρεία προσανατολίζεται στρατηγικά στις τεχνολογικές καινοτομίες και στις σημαντικές επενδύσεις σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία στον τομέα της αυτοκίνησης. Αυτές οι επενδύσεις είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Geely, καθώς η εταιρεία ενσωματώνει συνεχώς προηγμένες τεχνολογίες για να προσφέρει υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Η Union Group και η Geo Mobility Hellas

Η Union Group, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή της Geely στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1991 και έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή και διαφοροποιημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς.

Η εταιρεία, πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία, ασχολείται με το λιανικό εμπόριο, την ενέργεια και την ανάπτυξη ακινήτων σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Πολωνία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και ο Καναδάς. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union είναι εισαγωγέας και αντιπρόσωπος διαφόρων εμπορικών σημάτων, όπως Toyota, Lexus, Nissan, αλλά και της Geely στο Ισραήλ.

Η Union Group διαθέτει βαθιά γνώση της αυτοκινητοβιομηχανίας και προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων της χρηματοδοτικής μίσθωσης, της ασφάλισης και της πλατφόρμας κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 23:24:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button