Έξυπνα Tips

Ο Εύκολος Τρόπος να τον Καθαρίσετεspirossoulis.com – eportal

Ένας λεκές από σάλτσα στον καναπέ μπορεί να φαίνεται σαν καταστροφή, αλλά με το σωστό κόλπο μπορείτε να τον απομακρύνετε εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διατηρήσετε τον καναπέ σας καθαρό και αστραφτερό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Χαρτί κουζίνας ή απορροφητικό πανί

Μαγειρική σόδα

Υγρό πιάτων

Λευκό ξίδι

Νερό

Μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα

Καθαρό πανί

Βήματα:

Αφαιρέστε την περίσσεια σάλτσας: Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή ένα απορροφητικό πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη σάλτσα χωρίς να την τρίψετε περισσότερο στο ύφασμα.

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα: Καλύψτε τον λεκέ με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να απορροφηθούν τα έλαια και τα λίπη από τη σάλτσα.

Φτιάξτε ένα μείγμα καθαρισμού: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Καθαρίστε τον λεκέ: Βουτήξτε μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα στο μείγμα καθαρισμού και τρίψτε απαλά τον λεκέ. Δουλέψτε από τις άκρες προς το κέντρο του λεκέ για να αποφύγετε τη διάδοση της σάλτσας.

Σκουπίστε με καθαρό πανί: Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό για να σκουπίσετε τον λεκέ και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μείγματος καθαρισμού. Επαναλάβετε αν χρειαστεί μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί.

Στεγνώστε καλά: Αφήστε τον καναπέ να στεγνώσει εντελώς πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα ή ένα πιστολάκι μαλλιών στη χαμηλή σκάλα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Με αυτά τα βήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά λεκέδες από σάλτσα από τον καναπέ σας και να διατηρήσετε το ύφασμα καθαρό και φρέσκο. Εφαρμόστε το κόλπο αυτό κάθε φορά που αντιμετωπίζετε λεκέδες και ο καναπές σας θα δείχνει πάντα σαν καινούριος.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

 




Δημοσιεύθηκε 2024-08-31 12:30:26

Back to top button