Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας της Πάτρας με την αδυναμία στον τζόγο και τα «ιερά» εμβάσματα από την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας

Γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας, με πυκνή δραστηριότητα την τελευταία διετία και ιδιαίτερη αδυναμία στον τζόγο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των αποδεκτών των «ιερών» εμβασμάτων από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησοςυ»,  πρόκειται για 60χρονο με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία -και τα τελευταία χρόνια μόνιμο κάτοικο Πατρών- που είχε αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο της νύχτας είτε ως μέτοχος είτε ως διαχειριστής νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Πρώτη του επένδυση ήταν σε γνωστό πεζόδρομο της Πάτρας, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε τουλάχιστον άλλα δύο μαγαζιά στην παραλιακή ζώνη της αχαϊκής πρωτεύουσας και το Ρίο.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως ήταν «κοινό μυστικό στην πιάτσα» η σχέση που διατηρούσε ο 60χρονος με ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.


Σύμφωνα πάντα με την «Πελοπόννησο», γνωστή επίσης ήταν η ιδιαίτερη αδυναμία που έδειχνε ο εν λόγω επιχειρηματίας στον τζόγο, ποντάροντας μεγάλα ποσό σε πρακτορεία ΟΠΑΠ της Πάτρας και του Ρίου. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν κάποια από τα «ιερά» εμβάσματα να πήγαιναν για την εξόφληση χρεών από τον υπέρογκο στοιχηματισμό.

Στην άλλη πλευρά του νήματος της υπόθεσης που ήρθε στο φως από το πόρισμά της Αρχής Βουρλιώτη, βρίσκεται σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Επισκοπή Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, μιας από τις μεγαλύτερες στη χώρα, με πρωταγωνιστές δύο ιερείς της Επισκοπής – έναν υψηλά ιστάμενο στην ιεραρχία, και έναν προερχόμενο από την Κρήτη.


Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε ότι προσώρας τουλάχιστον δεν υπάρχει έρευνα της Αστυνομίας, αν και όπως είπε, για κάποιους από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες φέρεται να υπάρχει ποινικό παρελθόν.

«Αναμένουμε αν θα μας δοθεί κάποια εντολή από αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ή από κάποια άλλη Αρχή, για να ξεκινήσουμε και εμείς κάποια έρευνα. Για κάποιους από τους επιχειρηματίες φαίνεται ότι υπάρχει ποινικό παρελθόν, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ποιοι και πόσοι εμπλέκονται. Η Αστυνομία δεν έχει λάβει ακόμη στοιχεία για να προχωρήσει σε δική της έρευνα. Ουσιαστικά γίνεται μια έκθεση από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κοινοποιείται σε αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια διατάζεται η Αστυνομία για περαιτέρω έρευνα», διευκρίνισε ως προς τη διαδικασία η εκπρόσωπος.


. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 10:32:00

Back to top button