Ελλάδα

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την κυκλοφορία συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα, το οποίο πωλείται μέσω ίντερνετ, προχώρησε ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του σήμερα Παρασκευή (20.9.24).

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής 7-Keto DHEA Metabolite που περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), η οποία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων «αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλ δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ».

Αντίθετα, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, παρόλο που προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

To άρθρο Ο ΕΟΦ απαγορεύει την κυκλοφορία συμπληρώματος διατροφής για το αδυνάτισμα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 11:12:54

Back to top button