Auto

Ούτε το VW Golf δεν γλιτώνει από την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen ετοιμάζεται να μετατρέψει το εμβληματικό Golf σε ηλεκτρικό μοντέλο, με τιμή από περίπου 33.000 ευρώ.

Το Golf, το οποίο αποτελεί εδώ και καιρό σύμβολο των μικρών αυτοκινήτων, αντιμετωπίζει πιέσεις από την αυξανόμενη δημοτικότητα των SUV και τη δική της ηλεκτρική σειρά ID της VW.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Golf, που αναμένεται όχι νωρίτερα από το 2029, θα βασίζεται στην Scalable Systems Platform (SSP), μια νέα αρχιτεκτονική για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η νέα διοίκηση της VW έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την κληρονομιά του Golf, με σχέδια να το ενσωματώσει στη σειρά ID ως «ID. Golf», διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει πιστό στις κλασικές αναλογίες και τα χαρακτηριστικά του.

Παρά τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η VW τονίζει ότι το Golf πρέπει να διατηρήσει τις παραδοσιακές του ιδιότητες, ακόμη και όταν υιοθετεί τη σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία.

Το σημερινό Golf 8 έλαβε ένα facelift με ενημερωμένες υβριδικές επιλογές στις αρχές του 2024, αλλά η VW έχει καταστήσει σαφές ότι το μελλοντικό Golf θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Η εστίαση της εταιρείας παραμένει στη δημιουργία οχημάτων που είναι τόσο τεχνικά προηγμένα όσο και πιστά στην κληρονομιά του Golf.

Ενώ το ID.3 τοποθετείται ως ξεχωριστό μοντέλο, το νέο ID. Golf θα έχει ως στόχο να διατηρήσει την ουσία της μάρκας.

Με ελάχιστη αυτονομία 400 χιλιομέτρων, το νέο ηλεκτρικό Golf θα συνδυάζει τη γνώριμη οδηγική εμπειρία με την ηλεκτρική απόδοση επόμενης γενιάς, εδραιώνοντας το ρόλο του ως βασικού παίκτη στη μετάβαση της Volkswagen σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 18:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button