Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσική επιδρομή σε Κίεβο και Οδησσό

Νέες αεροπορικές επιδρομές με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, με το ανατολικό τμήμα της χώρας να μένει σε κατάσταση συναγερμού για περισσότερες από πέντε ώρες, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του (drones) κατά του Κιέβου σε πολλαπλά κύματα και από διαφορετικές κατευθύνσεις», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Ολα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αεροπορική επιδρομή καταστράφηκαν κατά την προσέγγισή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, πρόσθεσε ο Πόπκο.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με 87 drones και τέσσερις πυραύλους. Οι μονάδες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 56 από τα drones και δύο από τους πυραύλους.

Ο συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ενεργοποιήθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαρκώντας συνολικά πάνω από πέντε ώρες, δήλωσε ο Πόπκο.

Ο Χενάντι Τρουχάνοφ, δήμαρχος της Οδησσού, ανέφερε μέσω Telegram ότι η Ρωσία στοχοποίησε την πόλη του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα εκεί.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν, κυβερνήτης στην περιφέρεια της Χερσώνας, ανέφερε επίσης μέσω Telegram ότι ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την ρωσική πλευρά δεν έχει υπήρξε κανένα σχόλιο.

 

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 13:43:38

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button