Κόσμος

Οταν η Kέιτ αγκάλιασε τη Λιζ, μετά τη χημειοθεραπεία

Με ανοιχτή την πριγκιπική αγκαλιά της για μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από επιθετικό καρκίνο, η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, επέστρεψε στα καθήκοντά της στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η πριγκίπισσα, που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα τη δική της χημειοθεραπεία, συναντήθηκε με τη 16χρονη Λιζ Χάτον. Η νεαρή έβγαλε φωτογραφίες τις οποίες η Κέιτ ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ.

Η άτυχη 16χρονη κοπέλα ονειρευόταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, όμως οι γιατροί τής είπαν ότι τα περιθώρια της ζωής της είναι πολύ στενά, από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Τόσο η Κέιτ, που επίσης ασχολείται με τη φωτογραφία, όσο και ο Γουίλιαμ δήλωσαν ότι η Λιζ τούς ενέπνευσε με τον αγώνα της να επιβιώσει. Επειτα από τα καρέ που τράβηξε η Λιζ, το πριγκιπικό ζεύγος συναντήθηκε ιδιωτικώς και με την οικογένειά της.

H Κέιτ Μίντλετον και ο διάδοχος Γουίλιαμ με την οικογένεια της Λιζ, στο παλάτι (Χ)

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ  έγραψαν στο Χ, δίπλα στις σχετικές φωτογραφίες, δυο ευγενικά λόγια: «Χαίρομαι που συναντιέμαι με τη Λιζ στο Γουίνδσορ σήμερα. Είναι μια ταλαντούχα νεαρή φωτογράφος, γεμάτη δύναμη δημιουργικότητα. Αποτελεί έμπνευση για εμάς».

Από πλευράς της η Λιζ δήλωσε ενθουσιασμένη που συναντήθηκε με τους πρίγκιπες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στα δικά της social media έγραψε: «Τι υπέροχοι, γνήσιοι και ευγενικοί άνθρωποι! Πετάω στα ουράνια που η οικογένειά μου και εγώ είχαμε αυτή την εμπειρία».

Η όλη συνάντηση ήταν μία από τις σπάνιες πλέον δημόσιες εμφανίσεις της Κέιτ, δεδομένου ότι το βρετανικό παλάτι έχει ανακοινώσει ότι στο παρόν στάδιο δεν γίνεται να ειπωθεί κατηγορηματικώς αν η πριγκίπισσα απηλλάγη από την επάρατο, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας.

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας της Κέιτ γνωστοποιήθηκε στο κοινό στις 16 Ιανουαρίου, με τη νοσηλεία και την επέμβαση. Εκτοτε οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν τρεις: τον Ιούνιο στη γιορτή Trooping the Colour, η οποία αφορά τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου Γ’, τον Ιούλιο στο Γουίμπλετον και κατόπιν όταν μετέβη στο Μπάλμοραλ.

Η Κέιτ κυκλοφόρησε και δύο ηχογραφημένα βίντεο, το Paris 2024 και ένα άλλο για το τέλος της χημειοθεραπείας. Αυτές τις ημέρες, πάντως, εργάζεται πυρετωδώς για τα κάλαντα των Χριστουγέννων που θα ακουστούν στο αβαείο του Γουέστμινστερ και θα μεταδοθούν από τη βρετανική τηλεόραση το βράδυ των Χριστουγέννων.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 19:38:27

Back to top button