ΣΕΞ

Οργασμός από γαργαλητό; Ναι, γίνεται!

Το γαργάλητο αποτελεί πείραγμα και παιχνίδι στα παιδιά. Μεγαλώνοντας για κάποιους εξακολουθεί να αποτελεί παιχνίδι, αλλά απόλαυσης και ηδονής 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ

Από τα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε να πειράξουμε κάποιον επιχειρούσαμε να τον γαργαλήσουμε. Τότε αποτελούσε μια αθώα κίνηση στα πλαίσια του παιχνιδιού. Στην ενήλικη ζωή, πολλοί εξακολουθούν να γαργαλιούνται και να γελάνε. Κάποιοι, όμως, διεγείρονται και σεξουαλικά, με το συγκεκριμένο φετίχ να ονομάζεται κνισμολαγνία.

Πόσο συχνό όμως είναι αυτό το φαινόμενο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Επιστήμονες του Ινστιτούτου Παθοφυσιολογίας του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Mainz πραγματοποίησαν την πρώτη ολοκληρωμένη ανάλυση σχετικά με το πώς οι ενήλικες χρησιμοποιούν το γαργαλητό σε σχέση με την σεξουαλική πράξη. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, εξέτασαν 719 άτομα με το φετίχ του γαργαλητού. Η εργασία τους δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα περιλαμβάνει ποικίλες μορφές έκφρασης που πρέπει να μελετηθούν και να κατανοηθούν σε μεγαλύτερο βάθος. «Προηγούμενες μελέτες σχετικά με το γαργαλητό έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις αισθητηριακές συνέπειες και στις παιγνιώδεις πτυχές του. Στη μελέτη μας, διερευνήσαμε για πρώτη φορά τον ρόλο του γαργαλητού σε σεξουαλικό πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό, αμφισβητούμε τα προηγούμενα ευρήματα, διότι το φάσμα των εμπειριών που οδηγούν σε σεξουαλική ευχαρίστηση είναι πολύ ευρύτερο από ό,τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως» εξηγεί ο Δρ Shimpei Ishiyama, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Παθοφυσιολογίας του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Mainz.

Η ερευνητική ομάδα του Κέντρου διερευνά το νευρωνικό υπόβαθρο του γέλιου και των θετικών εμπειριών. Στην τρέχουσα μελέτη τους σχετικά με το γαργαλητό στο πλαίσιο της σεξουαλικότητας των ενηλίκων, οι επιστήμονες εντόπισαν διαφορετικούς ρόλους στην αλληλεπίδραση των δύο μεριών, καθώς και διαφορετικές μεθόδους και εντάσεις γαργαλητού.

Οι περισσότεροι από τους 719 συμμετέχοντες στη μελέτη δήλωσαν ότι το γαργαλητό θα μπορούσε να τους ικανοποιήσει σεξουαλικά. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι μπορούν να επιτύχουν σεξουαλική ικανοποίηση χωρίς γαργαλητό, ενώ το ένα τέταρτο , από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι βίωσε οργασμό αποκλειστικά μέσω του γαργαλητού.

Ένα άλλο ενδιαφέρον αποτέλεσμα της μελέτης αναφέρει ότι σχετικές παιδικές εμπειρίες, όπως η απεικόνιση του γαργαλητού σε κινούμενα σχέδια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αναπτύξουν αργότερα κάποιοι από τους ερωτηθέντες φετίχ με γαργαλητό.

«Το γαργαλητό είναι μια οικεία δραστηριότητα που όμως απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μπορεί να συνδέσει τα άτομα και να χρησιμεύσει ως διέξοδος για την σεξουαλική πράξη. Μελλοντικές μελέτες θα πρέπει επομένως να διερευνήσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους το γαργαλητό πυροδοτεί την σεξουαλική ευχαρίστηση. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για αυτή την περαιτέρω έρευνα στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» καταλήγει ο Δρ Shimpei Ishiyama.

Διαβάστε επίσης:

Σας αρέσει το βρώμικο σεξ: Τι αποκαλύπτει η προτίμησή σας

Γιατί σε κάποιους αρέσει το επώδυνο και σκληρό σεξουαλικό παιχνίδι

Οι επτά κυρίαρχες σεξουαλικές φαντασιώσεις

 


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button