Ελλάδα

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας στις φυλακές του Κορυδαλλού – Πώς έγινε το έγκλημα

Στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας έφτασαν οι Αρχές, μετά τη γενικευμένη έρευνα που διεξήγαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6), όταν και ξέσπασε η θανατηφόρα συμπλοκή στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Ο 42χρονος Χαλίλι Τζουλιάντ ή «Νίκο» είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 35χρονου Αλφονς Ντότσι και του 46χρονου, στην Δ’ πτέρυγα των φυλακών.

Ο βαρυποινίτης κρατούμενος ομολόγησε την ανθρωποκτονία και τον σοβαρό τραυματισμό, των συγκρατούμενών του.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο δράστης και το θύμα στις 9 Μαΐου 2018, μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους είχαν αποδράσει κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη, λίγο πριν από το λιμάνι του Πειραιά.

Την ώρα που το βανάκι της αστυνομίας μπήκε στο πλοίο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν ώστε να συνοδευτούν σε ειδικό χώρο μέσα στο πλοίο, τον απώθησαν και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα, συνελήφθησαν δύο κρατούμενοι. Αυτοί που διέφευγαν ήταν ο Χαλίλι Τζουλιάντ ή «Νίκο», γεν 1982 ο οποίος το 2011 είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ομοεθνή του στην Καλαμάτα.

Τη στιγμή του φόνου, το θύμα ήταν μαζί με το μόλις 2 ετών παιδί του, το οποίο ο Αλβανός εκτελεστής, δεν είχε διστάσει να δολοφονήσει κόβοντας του τον λαιμό με μαχαίρι.

Την εντολή για το συμβόλαιο είχε δώσει ένας άλλος Έλληνας βαρυποινίτης ποινικός, γνωστός για εκβιασμούς, ο οποίος στο παρελθόν ήταν κασκαντέρ του Τζακ Νόρις. Δύο μέρες αργότερα ο Χαλίλι Τζουλιάντ ή «Νίκο» και ο Αλφονς Ντότσι εντοπίστηκαν σε ισόγειο σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, παρότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν όπλο στην κατοχή τους δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 20:51:23

Back to top button