Πολιτική

Ομιλία Μητσοτάκη στην Γ.Σ του ΟΗΕ: «Μια λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι μη λύση»

Ομιλία στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας κι επανέλεβε πως  η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουμε είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών.

«Μια λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι μη λύση» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης για το Κυπριακό. «Καλούμε την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ:

 

Nωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελλάδας στη θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τη διετία  2025-26.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στον Νότο και το Βορρά, την Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος- μέλος της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συνόψισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-27 00:24:04

Back to top button