Αθλητικά

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι «καυτοί» Ναν – Μπράουν και το «σεμινάριο» του Αταμάν έφεραν το διπλό στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη με 78-71 κόντρα στον Ολυμπιακό στο “αιώνιο” ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Basket League και πέρασε μόνος αήττητος στην κορυφή της κατάταξης.

Η ποιότητα του Κέντρικ Ναν, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Παναθηναϊκού, επέτρεψε στην ομάδα του Αταμάν να περάσει εύκολα από την έδρα του Ολυμπιακού και να πάρει προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League.

Με 10/13 τρίποντα από Ναν – Μπράουν και τον Χουάντσο να είναι βάζει στοπ στην άμυνα, οι “πράσινοι” επικράτησαν πλήρως, παρά το μέτριο ματς των Σλούκα και Λεσόρ.

Με φόρα από την Τουρκία

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ΣΕΦ με ψυχολογία από τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για τη Euroleague και φάνηκε από τα πρώτα σουτ του αγώνα. Οι “πράσινοι” έβαλαν όλα τρίποντα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και… ζεστάθηκαν ενόψει της συνέχειας. Μπράουν και Ναν βρήκαν ρυθμό και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους, προέρχονταν από την αναπάντεχη ήττα από την Μπάγερν Μονάχου και το… βάρος ενός νέου αρνητικού αποτελέσματος και μάλιστα σε “αιώνιο” ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, έπαιξε σίγουρα το ρόλο του στις κακές αποφάσεις στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το «σεμινάριο» του Αταμάν με τον Λεσόρ

Ο Ναν και ο Μπράουν ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά “κλειδί” αποτέλεσε και ο τρόπος που διαχειρίστηκε ο Αταμάν τον Λεσόρ. Ο κορυφαίος ψηλός της περσινής Euroleague, αγωνίζεται σταθερά πάνω από 30 λεπτά στα παιχνίδια των “πρασίνων”, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακός έπαιξε μόλις 23 λεπτά.

Μετά το ξεκίνημα του αγώνα, όπου ο Φαλ πέτυχε 7 εύκολους πόντους, ο Αταμάν τον “τράβηξε” στον πάγκο και παρότι είχε τον Γιούρτσεβεν εκτός, στηρίχτηκε στο δίδυμο των Χουάντσο και Μήτογλου, “κλειδώνοντας” τους Πειραιώτες στην άμυνα. Ο Γάλλος σέντερ επέστρεψε μάλιστα στο φινάλε, όταν ο Ράιτ είχε αρχίσει να αποτελεί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και “τελείωσε” το ματς για την ομάδα του.

Ο Ναν τα είπε όλα για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει μία περιφέρεια πραγματικό φόβητρο με τέσσερις γκαρντ πολύ υψηλού επιπέδου. Ναν, Γκραντ και Σλούκας πλαισιώνοντας πλέον από ένα από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, όπως φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Λορέντζο Μπράουν είναι εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της σεζόν και στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες είχε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ διεύθυνε υπέροχα την ομάδα του, όταν ήταν στον πάγκο ο Σλούκας.

“Είναι δύσκολο για τους αντιπάλους να σχεδιάσουν κάποιο πλάνο πάνω στον Μπράουν, όπως γίνεται και με εμένα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν αυτόν. Παίρνει κάποια εξαιρετικά σουτ και κάνει καλή δουλειά”, παραδέχθηκε μετά το ματς ο Ναν, για έναν παίκτη που ήρθε να καλύψει το… κενό του Βιλντόσα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Μπράουν αποδεικνύεται όμως σε… λίρα εκατό και αναγκάζει τον Αταμάν να χρησιμοποιεί διαρκώς και πεντάδες με τρεις γκαρντ στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε έτσι ότι το φετινό του… ταβάνι είναι υψηλότερο από το περσινό, όταν και κατέκτησε πρωτάθλημα Ελλάδας και Euroleague.

To άρθρο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι «καυτοί» Ναν – Μπράουν και το «σεμινάριο» του Αταμάν έφεραν το διπλό στο ΣΕΦ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-28 08:00:00

Back to top button