Κόσμος

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μαχών στο Λίβανο

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε ότι επτά ακόμα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα Τετάρτη (02.10.2024) κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Λίβανο, σε τρεις διαφορετικές εμπλοκές με εχθρικές δυνάμεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών Ισραηλινών στρατιωτικών σε οκτώ.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε χαρακτηριστικά ότι από τους επτά στρατιώτες που σκοτώθηκαν, οι πέντε υπηρετούσαν στην μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Egoz και οι άλλοι δύο υπηρετούσαν σε μονάδα αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκολάν. ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Ισραήλ για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα ο στρατός ανέφερε ότι ο πρώτος νεκρός αφού ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο ήταν ένας λοχαγός, ο Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ, 22 ετών.

 

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο. «Δύναμη του ισραηλινού εχθρού διέσχισε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου στον λογαριασμό του στο X.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε επίσης στο Χ ότι ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα (drone) έθεσε στο στόχαστρο μία μονάδα του στον νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη την ώρα που μονάδα του στρατού «εργαζόταν για να ανοίξει τον δρόμο Μαρζαγιούν-Χασμπάγια» που είχε αποκλειστεί από τους βομβαρδισμούς.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 18:23:36

Back to top button