Πολιτική

Οι 5 υποψηφιότητες και τα 2 «ίσως» στην κούρσα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή (30.6.24) να στηθούν κάλπες στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Κάνοντας την αυτοκριτική του αλλά και βγαίνοντας στην αντεπίθεση για τις φωνές εναντίον του μετά τις ευρωεκλογές -χαρακτηριστική η ατάκα του για «παρασκηνιακές συμφωνίες» και «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών»- ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου, αλλά και τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής τρεις εβδομάδες πριν για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων.

Παράλληλα, ζήτησε και τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσχάτως κυκλοφορούν κάποια σενάρια στα γνωστά τραπέζια του τριγώνου του κέντρου των Αθηνών, ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ και ενοποίησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω νέα για όλους τους σκηνοθέτες αυτού του παρασκηνίου. Παρέλαβα κόμμα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δε θα παραδώσω συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υποψηφιότητες Δούκα, Γερουλάνου, Αποστολάκη και Κατρίνη

Παρών στην εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ξεκαθαρίζοντας ότι είτε κερδίσει είτε χάσει θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν κρύβομαι, δε φοβάμαι. Λέω αυτό που αισθάνομαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ την στήριξή σας. Γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο τόπος έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις εσωκομματικές εκλογές του 2021, με τρίπτυχο ευθύνης το σχέδιο για την κοινωνία, το κόμμα που ακούει την κοινωνία και την ενότητα με προοπτική.

«Θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μου. Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό. Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας».

Σήμερα ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Αποστολάκη.

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Τα δύο «ίσως»

Εκτός από τις πέντε υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί υπάρχει ενδεχόμενο και για δύο ακόμα.

Πρόκειται για τη Νάντια Γιαννακοπούλου και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ άφησε χθες στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή ότι μπορεί να είναι υποψήφια, ενώ υπάρχουν σενάρια και για την πρώην υπουργό και πρώην Επίτροπο της ΕΕ.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ και σε σχετική ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε «και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει με ποιον τρόπο θα εμπλακεί στη διαδικασία.

«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και από πολλές πλευρές. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Γι αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

To άρθρο Οι 5 υποψηφιότητες και τα 2 «ίσως» στην κούρσα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 19:01:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button