Σχέσεις

Οι 4 τύποι εραστών που συναντάμε στη ζωή μας

Τελικά, για κάθε σχέση που τελειώνει, φταίει το timing ή ο λάθος σύντροφος;

Κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση, λένε ότι το σύμπαν διαιρείται σε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να συμβούν. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτά τα σενάρια όμως, είναι ο χρόνος. Για την ακρίβεια ο συγχρονισμός. Ίσως η μέχρι τώρα εμπειρία σου, να μην σου έχει αποδείξει τα παρακάτω, αλλά αν το καλοσκεφτείς, κάθε εραστής έχει 4 πιθανά σενάρια:

  • Να είναι το σωστό άτομο, τη λάθος στιγμή

Συνήθως αυτό το σενάριο, έχει να κάνει με έναν εραστή και μια σχέση που συμβαίνει αβίαστα. Οι καταστάσεις κυλούν ήρεμα, η έλξη είναι έντονη, και όλα δείχνουν πως το πρόσωπο είναι το ιδανικό για εμάς. Μέχρι να έρθει ένα συμβάν ή μια κατάσταση, που θα μας αναγκάσει να βάλουμε τέλος. Μπορεί να πονάμε, να έχουμε πληγωθεί, να έχουμε προσπαθήσει πολύ για να λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, ωστόσο οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος μας. Το “timing” δεν ήταν το σωστό.

Ακόμη και όταν φύγει αυτό το πρόσωπο από τη ζωή μας, κάτι θα έχουμε κρατήσει. Αυτού του είδους οι εραστές μας δείχνουν τι είναι η αληθινή αγάπη και βγάζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Βάζουν τα κριτήρια για τους επόμενους εραστές που θα συναντήσουμε στη ζωή μας. Συνεχίζουμε να τους αναζητούμε σε άλλους εραστές, και παρόλο που δεν μπορούμε να τους βρούμε, αναζητούμε το ίδιο συναίσθημα που εκείνοι μας δημιούργησαν.

  • Να είναι το λάθος άτομο, τη λάθος στιγμή

Είναι οι λεγόμενες τραυματικές και καταστροφικές σχέσεις. Ή αλλιώς οι πολυσυζητημένες τοξικές σχέσεις. Οι καταστάσεις είναι εναντίον μας, και έρχονται στην επιφάνεια πτυχές του εαυτού μας, που θέλουν δουλειά. Για την ακρίβεια, ο λάθος άνθρωπος μας αναδεικνύει τα αδύναμα σημεία και μας τα ενισχύει. Η σχέση μπορεί να είναι έντονη, να έχει δράμα και πάθος, αλλά γίνεται επώδυνη. Μας μαθαίνει πολλά, και το τέλος είναι σίγουρο, αλλά παράλληλα είναι πολύ δύσκολο και βίαιο.

  • Να είναι το λάθος άτομο, τη σωστή στιγμή

Έχεις σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν γνώριζες ορισμένα άτομα, σε μια άλλη στιγμή της ζωής σου; Στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να είμαστε ανοιχτοί και να θέλουμε να εξελιχθούμε παρέα με ένα άτομο, το οποίο όμως είναι σε μια διαφορετική φάση της ζωής του. Η συνάντηση με το λάθος άτομο την κατάλληλη στιγμή είναι κομβική, γιατί η σχέση μας μαζί τους δοκιμάζει την ετοιμότητά μας για το σωστό άτομο που θα έρθει την κατάλληλη στιγμή.

  • Να είναι το σωστό άτομο, την σωστή στιγμή

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις συνειδητοποιείς την εξουσία και την δύναμη του χρόνου. Την καλύτερη κατανόηση του συγχρονισμού, αλλά και την βαθιά συνειδητοποίηση πως το σύμπαν δεν λειτουργεί με βάση το δικό μας χρονοδιάγραμμα. Όσο σπάνια και ιδανική και αν ακούγεται αυτή η κατάσταση, συμβαίνει, αρκεί να είσαι έτοιμος να την εκμεταλλευτείς σωστά.


Δημοσιεύθηκε
2023-08-16 16:40:00

Back to top button