Έξυπνα Tips

Οι 15 Κακές Συνήθειες στο Καθάρισμα που Πρέπει να Αποφεύγετεspirossoulis.com – eportal

Ο καθαρισμός του σπιτιού σας μπορεί να φαίνεται απλός, αλλά υπάρχουν συνήθειες που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι 15 κακές συνήθειες στη ρουτίνα καθαριότητας που πρέπει να κόψετε για να διατηρήσετε το σπίτι σας πραγματικά καθαρό και υγιεινό.

1. Χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί για όλα τα δωμάτια

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η χρήση του ίδιου πανιού καθαρισμού σε όλα τα δωμάτια. Αυτό μεταφέρει τα μικρόβια από το ένα δωμάτιο στο άλλο, αυξάνοντας την πιθανότητα μολύνσεων. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά πανιά για κάθε δωμάτιο.

2. Δεν ξεσκονίζετε πριν σκουπίσετε

Όταν δεν ξεσκονίζετε πριν σκουπίσετε, η σκόνη μεταφέρεται από τις επιφάνειες στο πάτωμα, καθιστώντας τον καθαρισμό λιγότερο αποτελεσματικό. Ξεκινήστε πάντα με το ξεσκόνισμα και μετά προχωρήστε στο σκούπισμα ή το σφουγγάρισμα.

3. Παραμελείτε τα φίλτρα του απορροφητήρα

Τα φίλτρα του απορροφητήρα συλλέγουν λίπη και ρύπους. Αν δεν τα καθαρίζετε τακτικά, μειώνεται η αποδοτικότητά του και αυξάνεται ο κίνδυνος φωτιάς. Φροντίστε να τα καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4. Δεν καθαρίζετε την ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα χρειάζεται τακτικό καθάρισμα για να λειτουργεί σωστά. Οι γεμάτοι σάκοι και τα βουλωμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοσή της. Αδειάστε τους σάκους και καθαρίστε τα φίλτρα τακτικά.

5. Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα καθαριστικού

Η υπερβολική χρήση καθαριστικών μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις επιφάνειες και να προσελκύσει περισσότερη βρωμιά. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες χρήσης και χρησιμοποιείτε την κατάλληλη ποσότητα.

6. Παραβλέπετε τις βρύσες και τα χερούλια

Οι βρύσες και τα χερούλια είναι από τα σημεία που αγγίζουμε συνέχεια, επομένως συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Καθαρίζετέ τα τακτικά με απολυμαντικά μαντηλάκια ή διάλυμα νερού και ξιδιού.

7. Αφήνετε τα πιάτα στο νεροχύτη

Τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη προσελκύουν βακτήρια και έντομα. Πλύνετε τα πιάτα σας αμέσως μετά το φαγητό ή τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων.

8. Δεν καθαρίζετε τα σφουγγάρια κουζίνας

Τα σφουγγάρια κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι. Καθαρίζετέ τα τακτικά βάζοντάς τα στο πλυντήριο πιάτων ή στο φούρνο μικροκυμάτων για απολύμανση. Αντικαταστήστε τα σφουγγάρια κάθε λίγες εβδομάδες για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων.




Δημοσιεύθηκε 2024-08-26 08:00:11

Back to top button