Ελλάδα

Οι πετσέτες από τις ΗΠΑ, η «μητέρα από την Πάτρα» και ο ομογενής με την πισίνα

Από μικρό παιδί ο ομογενής από την Ουκρανία άκουγε τον πατέρα του να μιλά για αεροπλάνα και διαστημόπλοια λόγω της εταιρίας που διατηρούσε για δεκαετίες. Τα «σιδερένια πουλιά» τον γοήτευαν και με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να φέρει στη χώρα μας, πριν από λίγες μέρες, ένα δέμα με ναρκωτικά αλλά δεν είχε υπολογίσει ότι αντί για το πολυτελές σπίτι με την πισίνα που διατηρούσε η οικογένεια του στα νότια προάστια, θα πήγαινε στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στη Δίωξη Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν το δέμα και βρήκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3.010- γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν:

·  12 κιλά και 61,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

·  1,7 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα),

·  28 ναρκωτικά δισκία,

·  0,2 γραμμάρια ροζ κοκαΐνη,

·  35 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια

·   Πιστόλι

·   53 φυσίγγια,

·   2 μαχαίρια και σιδηρογροθιά,

·   3 ζυγαριές ακριβείας,

·   3 κινητά τηλέφωνα,

·   μηχανήματα πλαστικοποίησης και σφράγισης συσκευασιών, καθώς και εκτύπωσης ετικετών.

Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή τους ήταν τα 1.860 γραμμάρια κεταμίνης, καθώς στο μυαλό όλων ήρθαν μνήμες από την “υπόθεση της Πάτρας” με τα τρια νεκρά παιδιά αλλά και ένα σετ… πετσετών! Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες μένει να γίνουν αποδείξεις από το Χημείο του κράτους, ήταν εμποτισμένες με MDMA, βάρους -5.880- γραμμαρίων. «Είναι ένας τρόπος μεταφοράς και «αποθήκευσης» ναρκωτικών που δε τον συναντάμε συχνά. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο που θα έβγαινε η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη από τις πετσέτες και θα έφτανε στους χρήστες» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί ο 53χρονος διακινούσε «ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους αναψυχής και εστίασης», εφαρμόζοντας την τακτική των κυκλωμάτων. Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα στέκια της παραλιακής γεμίζουν από κόσμο, η διακίνηση ναρκωτικών μεταφέρεται στα νότια προάστια.

Ο συλληφθείς, που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κάποιο σημαντικό αδίκημα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 10:56:53

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button