Auto

Οι μέτοχοι της Tesla βάζουν ξανά πλάτη για τον Μασκ!

Το 2018, η Tesla και η Must πρότειναν ένα πακέτο αποζημίωσης ύψους 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν η αυτοκινητοβιομηχανία πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της.

Αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν, ωστόσο, η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ, στο Ντέλαγουερ, την πολιτεία όπου είναι εγκατεστημένη η Tesla, αποφάνθηκε ότι το πακέτο αποδοχών του Ίλον Μασκ εγκρίθηκε παράτυπα από το συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε επιστολή που απευθυνόταν στους μετόχους της Tesla, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ρόμπιν Ντένχολμ είπε ότι το σχήμα δεν συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου και ζήτησε από τους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ της επαναφοράς του πακέτου αποδοχών του Μασκ.

Ο Ντένχολμ πρόσθεσε ότι το 73% των μετόχων της Tesla ψήφισαν υπέρ του πακέτου αμοιβών του δισεκατομμυριούχου, το 2018, αλλά λόγω της απόφασης του δικαστηρίου: «Ο Ίλον δεν έχει πληρωθεί για καμία από τις εργασίες του για την Tesla τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτό είναι βασικά άδικο».

Η Tesla αναζητά επίσης υποστήριξη από τους μετόχους της για να μεταφέρει την έδρα της από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Περιγράφει το Τέξας ως το «σπίτι της» και υποστηρίζει ότι έχει ήδη λάβει επιστολές από χιλιάδες μετόχους της, που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 09:45:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button