Auto

Οι ιδιοκτήτες Fisker Ocean οργανώνονται, μπας κι επιβιώσουν

Έχετε αγοράσει το Fisker Ocean. Είναι ένα πανέμορφο ηλεκτρικό SUV, που διαφημίστηκε ως η εμφατική απάντηση στο Tesla Model Y. Μόνο που η Fisker κατέρρευσε οικονομικά και μετά από κάμποσες απέλπιδες προσπάθειες, από την περασμένη Τρίτη είναι κι επισήμως μια νεκρή εταιρεία. 

Φανταστείτε την αγωνία όλων αυτών των κατόχων. Δεν γνωρίζουν για πόσο ακόμη θα υπάρχουν υποστήριξη κι ανταλλακτικά για το αγαπημένο τους Fisker Ocean. Έτσι, ορισμένοι εξ αυτών αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σχηματίζοντας την Ένωση Ιδιοκτητών Fisker, δύο μόλις μέρες μετά την επίσημη πτώχευση.

Όταν η επίσημη εταιρεία τα κάνει θάλασσα, υπάρχει μόνο η ισχύς εν τη ενώσει των αγοραστών

Η αποστολή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού; «Να συνδέσουμε και να ενισχύσουμε τους ιδιοκτήτες της Fisker Ocean παγκοσμίως, χτίζοντας μια κοινότητα που θα τους βοηθά να πλοηγηθούν στις σημερινές προκλήσεις και θα υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των οχημάτων μας». 

Αυτό σημαίνει τη διασφάλιση της προμήθειας ανταλλακτικών —που ήταν ήδη δύσκολο να βρεθούν— και τη δημοσίευση DIY επισκευών για προβλήματα που προκύπτουν. Στην ουσία θα κάνει ό,τι κι ένα διαδικτυακό φόρουμ, απλώς πιο οργανωμένα κι εξαρχής σε παγκόσμια κλίμακα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Fisker Ocean Force E, ηλεκτρικό 4×4 με 550 άλογα

Η ομάδα γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για συνεχή υποστήριξη του λογισμικού κι αυτό τους τρομάζει πολύ. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε», δήλωσε ο Cristian Fleming, ιδιοκτήτης ενός Fisker Ocean στη Νέα Υόρκη κι ένας από τους ιδρυτές του οργανισμού.

«Αλλά νιώθω ότι αν είμαστε όλοι μαζί και υπάρχει μια κοινότητα όπου μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, τα πράγματα θα είναι λιγότερο τρομακτικά».

Fisker Ocean

Σκοπός της κοινότητας δεν είναι μόνο η αλληλοϋποστήριξη, αλλά διεκδικεί μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς η Fisker μπαίνει σε φάση χρεοκοπίας. Η ομάδα σκοπεύει να κερδίσει κάποιες εγγυήσεις σχετικά με τη συνεχή διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, δήλωσε ο Brandon Jones, προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κοινότητας. 

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Τα ανταλλακτικά ήταν ήδη μια προβληματική κατάσταση, από τότε που το Ocean άρχισε να κυκλοφορεί. Τα πάντα ήταν σε έλλειψη, από τα παρμπρίζ και τους προφυλακτήρες μέχρι τις χειρολαβές και τους αεραγωγούς. 

Fisker Ocean

Εν τω μεταξύ, οι κάτοχοι περιμένουν ακόμα — ίσως και για πάντα — κάποια στοιχεία εξοπλισμού που έχουν πληρώσει και θα ενσωματώνονταν στα οχήματά τους με ενημερώσεις λογισμικού.

Όπως το αυτόματο παρκάρισμα, το adaptive cruise control κι η δυνατότητα φόρτισης από όχημα σε όχημα. Τώρα πιέζουν ώστε είτε όντως να προσφερθούν τα έξτρα, είτε να αποζημιωθούν για την έλλειψή τους. Η Fisker αρνήθηκε να σχολιάσει την ίδρυση της ομάδας κι ερωτήσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των Ocean.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 08:22:21

Back to top button