Πολιτική

Οι «εξηγήσεις» Γεωργιάδη στους βουλευτές της ΝΔ για την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία

Ενημέρωση για την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (3/10) ο Άδωνις Γεωργιάδης στους βουλευτές της ΝΔ, κάτι που εκλαμβάνεται σαν «μασάζ» του υπουργού Υγείας μετά την χθεσινή κατάθεση ερώτησης οκτώ κυβερνητικών βουλευτών και ως κίνηση «κατευνασμού» των αντιδράσεων.

Οι βουλευτές ζήτησαν τόσο από τον υπουργό Υγείας όσο και από την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, να φέρουν νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την επέκταση της απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, σε όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι πληρούν τα ίδια με αυτούς που απολαμβάνουν της απαλλαγής εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως, προσερχόμενος στην Βουλή για την ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα ανάμεσα σε εκείνον και τους συναδέλφους του, χαρακτήρισε μάλιστα «χρήσιμη» την ερώτηση και δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα που έθεσαν και εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο θα το ρυθμίσει.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία. Είναι μια ενημέρωση για τις παρούσες και μελλοντικές πολιτικές του υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή και προσέθεσε πως η ερώτηση των οκτώ είναι πολύ χρήσιμη, θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό κι ένα πολύ δόκιμο ερώτημα.

«Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα-ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό», είπε χαρακτηρισμό και αναφορικώς με το αν υπάρχει περιθώριο να εφαρμοστεί είπε: «Αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε. Γιατί όχι. Αλλά πρέπει να το μετρήσουμε. Ακόμη το μετράμε. Δεν το απορρίπτω αξιωματικά. Όλα είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων. Οι ανάγκες για την Υγεία είναι άπειρες. Οι πόροι του κράτους είναι περιορισμένοι. Άρα πρέπει να κάνουμε μια ιεράρχηση».

Στο ερώτημα αν είναι έτοιμος να δεχθεί άβολες ερωτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης αντέστρεψε το ερώτημα προς τους δημοσιογράφους «τόσο καιρό που με ξέρετε, πιστεύετε ότι δεν δέχομαι και τις άβολες ερωτήσεις;» «Εσείς φυσικά θέλετε να βγάλετε και τη φασαρία, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί στην πραγματικότητα εγώ με τους συναδέλφους μου είμαι πολύ αγαπημένος», συμπλήρωσε.

Τέλος για το αν θα απαντήσεις επισήμως στην ερώτηση, ο υπουργός Υγείας δήλωσε κατηγορηματικά «ναι» και τόνισε «η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτούν την κυβέρνηση. Δεν αφίστανται αυτής τους της δυνατότητας οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ίσα ίσα που έχουν κάθε δικαίωμα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν με ενόχλησε καθόλου η ερώτηση».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 18:23:01

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button