Σχέσεις

Οι δύο λόγοι που οι άνθρωποι γίνονται άπιστοι και το κρυφό «red flag» που πρέπει να προσέχεις

Υπάρχουν πολλοί για να είναι άπιστοι κάποιοι, όμως δύο είναι οι πιο βασικοί

Η απιστία είναι ένα κεφάλαιο στις σχέσεις που έχει αναλυθεί πολλάκις. Μελέτες, άρθρα, απόψεις και πάει λέγοντας. Είναι ένας κύκλος που δεν κλείνει ποτέ. Το γιατί ένας άνθρωπος γίνεται άπιστος στη σχέση του, δεν έχει μια συγκεκριμένη απάντηση, ούτε έναν συγκεκριμένο λόγο. Εξαρτάται, άλλωστε, και από διάφορους παράγοντες.

Υπάρχουν όμως οι δύο κοινοί βασικοί λόγοι. Όπως εξήγησε η ειδικός σχέσεων, Jana Hocking, οι άνθρωποι δεν γίνονται άπιστοι επειδή δεν είναι ευτυχισμένοι στις σχέσεις τους, το κάθε άλλο μάλιστα. Κι αν έχουμε δει ζευγάρια – εκ των έσω- που περνάνε ωραία, βγαίνουν, ταξιδεύουν και τελικά ο ένας είναι άπιστος. Ή και οι δύο.

Ας μην μακρυγορούμε όμως. Η Hocking είπε πως η ανάγκη για επιβεβαιώση και η ανδρεναλίνη, είναι οι δύο κύριοι λόγοι που η πλειοψηφία του κόσμου απατά. «Πιστεύω πως παίρνουν το ρίσκο, επειδή νομίζουν πως είναι σέξι και ερεθιστικό, ή απλά δίνουν στην βαρετή καθημερινότητά τους μία ένεση ανδρεναλίνης για να την συναρπάσουν».

Οι ανασφάλειες και η ανάγκη για επιβεβαίωση, ότι δηλαδή κάποιος «μετράει» ακόμα, ωθεί συνήθως τους ανθρώπους να βάλουν τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel, μοιράστηκε τις γνώσεις της σχετικά με το γιατί οι σύντροφοι θα απατήσουν ο ένας τον άλλον, εξηγώντας πως δεν γεννάται αυτή η ανάγκη από κακή σχέση.

Το red flag που χρειάζεται προσοχή

Η Hocking ανέφερε, επίσης, πως υπάρχει ένα red flag που θέλει παραπάνω προσοχή, κι αυτό δεν είναι άλλο από την υπερβολική γοητεία. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μιας και όλοι θέλουμε να μας ενθουσιάζει ο άλλος, ειδικά τον πρώτο καιρό, για την Hocking, είναι αιτία ανησυχίας για απιστία.


Δημοσιεύθηκε
2024-09-22 09:00:00

Back to top button