Ελλάδα

Οι… διαπιστεύσεις της εγκληματικής οργάνωσης

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Ζούγκλα» για την στενή σχέση και την… αγαστή συνεργασία που έχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους ηγέτες των χούλιγκαν οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου του 2023 στου Ρέντη καθώς και για άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα.

Τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία υπογράφει «φαρδιά πλατιά» ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραϊκής ομάδας Δημήτρης Αγραφιώτης, προς την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Super League) φιγουράρουν για την έκδοση διαπιστεύσεων τα ονόματα των Ιωσήφ Αντιζάς ή «κοντός», Αλέξανδρος Χόλμπεν ή «Ρουμάνος», Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και του Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό από μέλη της Greek Mafia.

Οι κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό είχε να προκαλεί επεισόδια σε βάρος αστυνομικών αλλά και εναντίον οπαδών άλλων ομάδων είναι οι ίδιοι που βρίσκονται σε επίσημα έγγραφα της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ιδιότητα SLO (supporter liaison officer). Δηλαδή οι Ιωσήφ Αντιζάς, Δημήτρης Μοιρώτσος και Αλέξανδρος Χόλμπεν (οι δύο πρώτοι έχουν συλληφθεί, ο τρίτος καταζητείται) είχαν το ελευθέρας να μπαινοβγαίνουν στα γήπεδα αλλά και στους αγωνιστικούς χώρους ώστε να μπορούν να επιδίδονται σε βιαιοπραγίες αλλά και ποινικά κολάσιμες πράξεις είτε να ανοιγοκλείνουν τις σιδερένιες Θύρες ώστε να μπορούν οι οπαδοί με σύνθημά τους να εισβάλλουν στο γήπεδο.

Τι σημαίνει SLO;

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του ρόλου, «ο Supporter Liaison Officer (SLO) αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας. Παράλληλα, είναι αυτός που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή των εντός και εκτός έδρας αγώνων.

Στόχος του SLO είναι η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας των φιλάθλων με τους ιθύνοντες της ομάδας και η πρόληψη συμπεριφορών που ξεφεύγουν από τα επιτρεπόμενα πλαίσια και δύναται να βλάψουν την ομάδα.

Ο ρόλος του SLO, υποστηρίζεται από την UEFA, την Ε.Π.Ο. αλλά και τη Super League».

Όλα αυτά είναι τα νόμιμα. Στην προκειμένη περίπτωση οι κύριοι αυτοί ενεργούσαν για το αντίθετο. Στην ουσία ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι των επεισοδίων και των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στα γήπεδα για την διατήρηση της τάξης.

Δείτε τα επίσημα έγγραφα:

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Ιωσήφ Αντίζας ή «κοντός», ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 με την ιδιότητα του SLO εισέβαλλε στο γήπεδο «Οι Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων όπου κατευθύνθηκε προς την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ Γιάννενα με σκοπό να αφαιρέσει πανό της γηπεδούχου ομάδας που είχε ως συνέπεια να ξεσπάσουν επεισόδια.

Αυτή η πράξη, μάλιστα, έχει καταγραφεί και σε βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Άλλωστε στη δικογραφία αναφέρεται ότι η «Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση».

Βάση της έρευνας του τμήματος αντιμετώπισης αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. «Στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυτό συνέβη στις 23.04.2023 κατά τη διεξαγωγή στο στάδιο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play-off SUPER LEAGUE 1. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η ΑΕΚ πέτυχε 3ο γκολ, οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς, που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα. Μετά τη διακοπή του αγώνα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, από διάφορα αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον της από τις κερκίδες VIP.

Τότε ο ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης, γεγονός που έγινε δημόσια αντιληπτό και δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από τους παράγοντες και τους υπεύθυνους ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που βρισκόντουσαν στο γήπεδο.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και την 03/12/2023 στο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στο Βόλο, όπου διεξήγετο ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 13ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE 1, όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων ακυρώθηκε το 3ο γκολ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οπότε ο ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Όλοι υπάλληλοι ή του Ολυμπιακού ή του Δήμου Πειραιά

Και επειδή οι εν λόγω κατηγορούμενοι αλλά και άλλοι όπως ο Θωμάς Παναγιωτίδης, ο Πέτρος Κιάτος ή ο μάνατζερ Τράπερ, Μάριος Χανδρινός, Ιωάννης Χαλκίδης πρέπει να… πληρώνονται για τις «εγκληματικές τους υπηρεσίες» η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Δήμος Πειραιά φρόντιζαν και για τα ένσημά τους.

Όπως θα δείτε στα έγγραφα που αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – ΕΡΓΑΝΗ οι Ιωσήφ Αντίζας, Δημήτρης Μοιρώτσος, Θωμάς Παναγιωτίδης, Πέτρος Κιάτος, Αλέξανδρος Χόλμπεν, Μάριος Χανδρινός, είναι εργαζόμενοι είτε στο red store-επίσημη μπουτίκ του Ολυμπιακού, είτε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε στο Δήμο Πειραιά.

Δείτε τα έγγραφα:

 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 15:25:11

Back to top button